Æggepandekage med fyld – hurtig og nem frokost

Æggepandekage med fyldDecember måned betød total tilbagefald til gamle vaner for mit vedkommende, hvilket betød at jeg simpelthen spiste alt for meget sukker, brød og frugt. Det har min krop det egentlig ikke ret godt med, bl.a. grundet min PCO, men det er en ond cirkel, der kræver lidt at få brudt igen. Nu ser det heldigvis ud til at være lykkedes nogenlunde, og gejsten til at spise lidt mere sundt er igen vendt tilbage.

I går miksede jeg en hurtig og lækker frokost sammen i form af en æggepandekage med fyld. En ret man med fordel kan spise, hvis man lever efter Sense.

Æggepandekage med fyld:

2 æg pisket sammen med salt og peber
1 skive parmaskinke
1 håndfuld fintsnittet spidskål
1 lille håndfuld cherrytomater
1 spsk. hytteost
½ Avokado

Æggene piskes sammen og kommes på en middelvarm pande sammen med lidt smeltet smør. Man kan med fordel løfte kanten af æggemassen, mens man tipper panden en smule, så den ufærdige massen render ned under. Efter nogle minutter kan man med fordel også vende æggepandekagen, hvis det skal gå lidt hurtigere, men det er altså ikke et must. Når æggepandekagen er bagt hele vejen igennem kommes fyldet i, og den ene halvdel vippes over den anden. Og vupti så er der frokost/morgenmad/aftensmad.

Hvis man går op i Sense er fordelingen:

HF 1-2: spidskål, cherrytomater (Kan byttes ud med andre grøntsager)
HF 3: Æg, parmaskinke, hytteost
HF 4: Ingen
Fedt: Avokado

HF 3 er måske i den store ende, hvilket primært skyldes, at der ikke er nogen HF 4 i opskriften. Hvis man gerne vil have en fyldt spisekasse, hvor HF4 også indgår, kan man med tilføje lidt brød eller frugt som dessert. Portionen er som udgangspunkt til en kvinde. Som mand kan du evt. tilføje ekstra HF3 fx 1 æg, mere skinke eller hytteost.

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *