Cremet tomatsuppe

Cremet gulerodssuppe
Cremet tomatsuppe

Kender I de dage, hvor man bare slet ikke har forholdt sig til aftensmaden, fordi der foregår så mange andre ting i ens tanker og omgivelser?? Sådan en dag, havde jeg i dag. Derfor var der ikke taget noget op af fryseren, og ej heller handlet ind, da jeg kl. 16.15 gik i mit køkken, efter at have været på arbejde, været til læge med Silas og efterfølgende besøgte mine forældre til eftermiddagskaffe sammen med Silas.

Jeg kiggede derfor i skabe og køleskab og tænkte for mig selv; “Hvad kan der komme ud af det?” Resultatet blev en cremet tomatsuppe. Fordelen ved denne suppe er, at den er lavet af ingredienser, som jeg vil mene, en stor del af den danske befolkning altid har i huset.

Ingredienserne var: Smør, 1 løg, 2 fed hvidløg, 3 store gulerødder, 1 ds. hakkede tomater, lidt tørret basilikum, 1 l grøntsagsbouillon, salt og peber og lidt fløde.

Løg og hvidløgene svitses kort i smørret. De øvrige ingredienser kommes i (undtagen fløden), og det hele koger i 20-30 minutter eller til gulerødderne er møre. Suppen blendes efterfølgende og der tilsættes lidt fløde (vurder selv hvor meget) og suppen gives et kort opkog.

Suppen blev i dag serveret med lidt fuldkornspasta (selvom det ikke er i LCHF’ens ånd) og hakket frisk basilikum.

Tip: Fløden i suppen kan sagtens undlades, hvis man ønsker en mere fedtfattig variation. Jeg er vant til at lave den uden fløde, men da vi prøver kræfter med LCHF-kost kom der et sjat i. Og jeg må sige – fløden gør virkelig noget godt for denne ret!!

Tagget , ,

1 thought on “Cremet tomatsuppe

  1. Mmm.. den suppe kommer fluks på madplans-listen, til en dag hvor tiden er knap 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *