Fyldte Squash

Fyldt squashHer om sommeren griller vi rigtig meget. Indimellem kan vi dog godt trænge til at få noget andet end mad fra grill, og der er fyldte squash et godt alternativ, som også er forholdsvis billig og nem at lave. En decideret opskrift bruger jeg sjældent, så det følgende er ca.mål, og fyldet kan sagtens tilpasses efter ens egen smag.

  • 1 stor squash eller flere små
  • 500 g. oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 store tomater
  • krydderier efter egen smag
  • ca. 3 dl. kogte ris (kan undlades)
  • lidt revet parmesanost

Løg, hvidløg svitses kort. Kødet tilsættes. Tomaterne hakkes i tern og tilsættes sammen med krydderierne, hvorefter det hele simre ca. 10-15 min.

Imens vaskes squash grundigt. Halveres og udhules ved at fjerne kernehuset. Derefter kommes der en smule kogte ris i bunden af squashen, hvorefter der fyldes op med kødfyldet. Det hele sættes derefter i ovnen ved 175º i ca. 30 min. Herefter tilsættes det revne ost på toppen og squashen sættes i ovnen i yderligere 5-10 min. Der er selvfølgelig forskel på, hvor lang tid det skal have i ovnen alt efter størrelsen på squashen. Det nemmeste er derfor at se efter, hvorvidt kødet i squashen er mørt.

Fyldet kan som skrevet varieres, og jeg bruger som oftest det, der lige er i køleskabet. Der kan eks. bruges fetaost i stedet for parmesan, kyllingfars i stedet for oksefars, puttes alverdens grøntsager i, og ved at undvære risene og tilsætte mere ost, så er der et solidt LCHF-måltid.

Og hvis man nu gerne vil have mad på grill, så kunne jeg umiddelbart forestille mig, at det absolut ikke vil gøre noget at tilberede denne ret på grill i stedet for i ovnen.

Fyldt squash

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *