Græskarsuppe

Græskarsuppe

Efteråret har ramt Danmark, og man må sige, at vejret i dag har været gråt, råt og vådt! Sådan en dag, hvor man ville ønske, at man kunne smide sig på sofaen under et varmt tæppe, men sådan er virkeligheden jo sjældent! Jobbet skal passes og ungerne vil have mad! Herhjemme spiser vi ofte ret tidligt på dagen, så jeg går faktisk ganske ofte direkte i gang med at lave mad, når vi kommer hjem om eftermiddagen. Derfor er det skønt engang imellem at lave noget, som kræver en minimal indsats, hvorefter det passer sig selv på komfuret eller i ovnen. Så er der lidt tid til at være sammen med de små poder, og man undgår den værste del af ulvetimen 🙂

Madplanen for i dag sagde en lækker og cremet græskarsuppe – perfekt til dagens vejr og både forældre og børn spiste med velbehag.

Græskarsuppe

(6-8 personer)

1 Hokkaido græskar
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
Ca. ½ liter bouillon (jeg brugte 2 grønsagsbouillon- terninger og en halv liter vand)
1 ds kokosmælk
2 spsk. Karry
Lidt olie
Salt, Peber

Tilbehør: Bacon og brød

Græskaren skrælles og kernerne fjernes. Græskar, løg og hvidløg skæres i stykker og svitset i gryden sammen med karry i 3-4 minutter. Herefter tilsættes tomater og bouillon og suppen koges under låg i ca. 20 minutter til græskaren er kogt blød. Herefter blendes suppen glat og kokosmælk tilsættes, og suppen gives til sidst et kort opkog, mens den smages til. 

Hurtig, nem og virkelig lækker!

Velbekomme 🙂

Græskarsuppe

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *