Grovflutes – opskrift

GrovflutesGrillsæsonen er over os – især i den kommende uge! Så derfor skal I da lige have en opskrift på hjemmebagte grovflutes, som jeg bagte, da jeg sidst havde besøg af madklubben.Jeg elsker at bage og synes, at hjemmebagt brød bare ER bedre. Jeg har for nyligt investeret i en flutesform, og jeg må gå til erkendelse og sige – den gør bare en forskel! Flutene bliver bagt på en hel anden måde og bliver langt mere sprøde. Så jeg kan altså kun anbefale jer at få fat i sådan én, hvis I ofte bager flutes. Men flutene kan selvfølgelig også bages på en almindelig bageplade 😉

Hvis du giver dig i kast med opskriften, skal du lige være opmærksom på, at de helst skal hæve i køleskabet i minimum 12 timer, så du skal være i god tid. Alternativt kan du måske bruge lidt mere gær og så blot lade dem hæve et par timer på køkkenbordet – det tænker jeg ikke, at der kan ske noget ved 😉

OBS: Dejen skal stå minimum 12 timer i køleskabet!

Du skal bruge: (3 stk.)
15 g. gær
5 dl. koldt vand
1½ tsk. fint salt
150 g. fuldkornshvedemel (Du kan også bruge grahamsmel, rugmel, speltmel eller anden grovere meltype)
ca. 500 g. hvedemel eller pizzamel.

Fremgangsmåde:
Gæren opløses i vandet. Saltet og fuldkornshvedemelet tilsættes og rører godt ud, inden hvedemelet/pizzamelet tilsættes lidt af gangen, indtil dejen har den ønskede konsistens. Dejen er perfekt, når den er ensartet, smidig, slipper let og stadig er lidt klistret. Når jeg bager er det altid lidt på slump, så det er vigtigt at tilsætte melet lidt af gangen, så dejen ikke bliver for tør.

Jeg rører dejen på min røremaskine, da det er nemmest, men det kan også lade sig gøre i hånden. Når dejen har den ønskede konsistens smørres en skål med olie, hvori dejen lægges i. Derefter stilles den i køleskabet i minimum 12 timer. Dejen tages ud af køleskabet minimum 2 timer før, flutene skal formes, således dejen får tid til at hæve.

Når flutene skal formes er det vigtigt, at dit bord er godt drysset med mel, da dejen bliver godt fedtet i løbet af tiden i køleskabet. Dejen deles i 3 stykker og flutene formes hurtigst muligt, så dejen ikke æltes for meget. Det gør ikke noget, at overfladen ikke er helt glat og perfekt. Flutene kommes efterfølgende på en bageplade eller flutesform, og der laves 3-4 snit med en skarp kniv.

Efterhæves til dobbeltstørrelse i ca. 45-60 min. Bages i en forvarmet ovn ved 250º (230º ved varmluft) i ca. 8 minutter. Derefter skrues der ned til 200º (180º ved varmluft) og bages videre i ca. 10 minutter. Vend evt. flutene undervejs, så bliver bunden også mere sprød.

Kan med fordel fryses.

God fornøjelse!Grovflutes Grovflutes

 

Tagget , , , ,

1 thought on “Grovflutes – opskrift

  1. […] og menuen var endnu engang bestilt af sønnike. Spaghetti og kødsovs med salat og hjemmebagte flutes (det sidste bestemt af moderen), og til dessert var der bestilt chokoladekage og sukkerkage […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *