Gulerodsbrød – Opskrift

Det er efterhånden lang tid siden, at der har været en opskrift her på bloggen! Jeg elsker at bage, hvilket også skinner igennem på de opskrifter, som jeg poster. Og selvom jeg i bund og grund bør holde mig fra hvidt brød, da jeg på ingen måde har godt af det, så er det alligevel sådan, at jeg samtidig elsker hvidt brød. Så indimellem bliver der bagt – eller faktisk ofte, da jeg også godt kan lide at sende det hjemmebagte brød med Silas i børnehaven. Som regel bager jeg boller, men denne gang blev jeg opfordret til at bage et franskbrød.

Gulerodsbrød Opskrift

Til 2 brød skal du bruge:

50 g. gær
6 dl. mælk
50 g. blødt smør
2 tsk. sukker
2 tsk. salt
Ca. 1 kg. mel (kom altid melet i lidt af gangen, da det godt kan variere lidt, hvor meget der skal bruges.
1 stor gulerod, revet
1-2 dl. solsikkekerner
1 dl. Hørfrø
Mængden af frø og hvilken type frø kan du selv ændre på, alt efter dine egne ønsker 🙂 Og ønskes et mere groft brød kan en del af hvedemelet sagtens skiftes ud med en grovere meltype, eks. rugmel eller grahamsmel.

Mælken lunes og smørret smeltes heri. Gæren røres ud i blandingen (husk det skal være lillefinger-varmt), og sukker, salt, revet gulerod samt kerner tilsættes. Til sidst røres melet i lidt af gangen til dejen er tilpas (klistret men stadig slippe fingrene let). Dejen æltes til den er ensartet og uden klumper. En røremaskine kan klart anbefales, men ellers kan det blot ses som god træning til overarmene. Dejen stilles lunt og tildækket til hævning i ca. 30 min.

Del efter hævning dejen i to dele og lad dejen hvile et par minutter. Så bliver den lettere at arbejde med. Efterfølgende formes 2 brød, som enten kommes på en bageplade med bagepapir eller i franskbrødsforme. Lad efterfølgende brødene efterhæve i ca. 30 min. igen. Er brødene på bageplade snittes de på tværs. Er de i forme snittes de på langs. Pensles med mælk eller kaffe og bages ca. 35 min. på nederste rille i ovnen ved 220º (200º ved varmluft). Efter bagning vendes brødet ud af formen og stilles til afkøling på en bagerist.

Et lækkert brød som sikkert også kan laves som koldt hævet. Så skal du bare bruge halvdelen af gæret. Gulerodsbrød opskrift

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *