Hjemmelavet Granola (overklassen indenfor Müsli)

Hjemmelavet GranolaEfter at Vera er begyndt at sove lidt mere i barnevognen, har jeg igen fået lidt mere tid til at stå i køkkenet, hvilket jeg for øvrigt har savnet vanvittigt meget! Det er som om, at det er der, jeg får tømt hovedet og bare slapper bedst af. Jeg har derfor de seneste par uger lavet et par portioner af denne fantastiske hjemmelavet Granola, eller müsli om I vil  😉

Den er hurtig at lave, og så smager den en million gange bedre, end dem man køber. Og så er der garanteret mæthedsfornemmelse – i lang tid, da den er fyldt af gode kerner og nødder.

Hjemmelavet Granola

Alle målene er ca. mål, da det ikke kommer så nøje, om der er 10 g mere eller mindre.

2 håndfulde nødder 
2 håndfulde mandler 
4 dl blandede frø (jeg har brugt solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø og græskarkerner)
4-5 dl grovvalsede havregryn (andre gryn og flager kan også bruges)
2 spsk honning
80-100 g mørk chokolade 

Nødderne og mandlerne hakkes groft og ristes i første omgang for sig selv på en pande. Frøene tilsættes efter lidt tid og ristes med. Til sidst tilsættes grynene og honning, og der røres rundt til honningen er fordelt godt. Blandingen hældes over på et stykke bagepapir til afkøling. Når det er afkølet tilsættes chokoladen og blandingen kommes på glas, og er nu klar til at spise.

Müsli’en gør sig fantastisk godt på skyr (især den med vaniliesmag), men er også skøn som topping på havregrynene og yoghurten.

God fornøjelse! Hjemmelavet Granola

 

Har du lyst til at se flere opskrifter, kan du finde en oversigt over dem alle lige her.

Tagget , , ,

3 thoughts on “Hjemmelavet Granola (overklassen indenfor Müsli)

  1. […] og frokostbordet samt til variation af madpakken. Den anden vaffel fik en spsk. vaniljeskyr, lidt hjemmelavet granola, lidt blåbær og pyntet med […]

  2. Hvor længe kan det holde sig på glas?

    1. Åh det ved jeg ikke helt bestemt. Men idet der er tale om tørvarer vil jeg mene, at det kan holde sig i længere tid, hvis det er i en lufttæt beholder. Mit har tidligere holdt minimum 4 uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *