Hjemmelavet Mazarintærte

MazarintærteJeg skulle have en kage med til mine nærmeste kollegaer i dag, da specielt én af dem synes, at det var på sin plads, nu når jeg forlader min pind :o) Og det var jeg heldigvis fuldstændig enig med hende i.

Jeg havde en halv pakke marcipan i fryseren og kom derfor på at lave en hjemmelavet mazarintærte. Jeg indrømmer gerne, at jeg faktisk synes, at købe-mazarintærten er et okay alternativ, hvis man absolut skal have fat i en købe-kage, men jeg synes nu alligevel, at det var mere på sin plads at forsøge og lave en selv. Og jeg tror faktisk også, at mine kollegaer var blevet skuffet over en købe-mazarintærte ;o)

Det gode ved denne kage er, at den sagtens kan laves i god tid, Jeg skulle i madklub sammen med de skønne gymnasieveninder i går, hvorfor jeg lavede kagen allerede søndag, uden at det var at mærke på den. Det tog nok ca. alt i alt en halv times tid at få bakset kagen sammen.

Mørdej:

  • 125 g smør
  • 150 g mel
  • 1 æggeblomme
  • 4 spsk. Flormelis

Fyld:

  • 150 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 45 g mel

 Overtræk:

  • 100 g god mørk chokolade
  • Lidt smør

Mørdejen laves først, da den har godt af at komme et øjeblik på køl. Smørret og melet hakkes sammen med en kniv. Æggeblomme og flormelis tilsættes og der hakkes videre. Dejen samler sig forholdsvis hurtigt sammen. OBS på at dejen ikke må æltes.

Mens mørdejen står på køl laves fyldet. Marcipan og sukker æltes til en homogen masse, smørret tilsættes, og det æltes til det igen er en homogen masse. Herefter tilsættes æggene ét af gangen og til sidst blandes melet i.

Mørdejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform, prik huller i bunden med en gaffel. Forbages ved 200° i 7-10 min. (Fif; læg et stykke bagepapir ovenpå og fyld bunden med ris, bønner eller lignende. Så undgår du, at siderne i tærten smelter ned. Bagepapiret fjernes igen efter 5-7 min, og bunden bages videre til den er lysebrun.)

Den forbagte bund tages ud og fyldet fordeles i bunden. Bages ca. 30 min ved 150°

Når tærten er afkølet pyntes den med smeltet chokolade. Når du putter lidt fedtstof i chokoladen undgår du, at chokoladen knækker, når der skæres i kagen.

Jeg vil mene, at der er ca. til 8-10 personer i én kage – men det kommer selvfølgelig an på, hvor kagesulten man er :o)

Tagget , ,

1 thought on “Hjemmelavet Mazarintærte

  1. […] sidste gang, at den bliver bagt herhjemme. Et godt alternativ til den ‘almindelige’ mazarintærte og en kage, der egner sig perfekt til gæster, da den kan laves i god tid! Nøddemazarintærten kan […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *