Hjemmelavet pitabrød

Jeg synes faktisk, at pitabrød er et godt aftensmåltid, når det skal gå lidt stærkt. Hvad jeg til gengæld ikke synes er godt, så er det de pitabrød, som man kan købe i supermarkedets brødafdeling, dels fordi smagen er kedelig og dels fordi de altid sprækker (eller er det bare mig, der har det problem?). Jeg plejer derfor at sværge til Hattings fra frost, men har oplevet, at de kan være lidt svære at opdrive – i hvert fald i de butikker, som jeg handler i.

I går havde jeg god tid og havde en pakke gær i køleskabet og bestemte mig for at give mig i kast med at lave mine egne pitabrød. Jeg har altid bildt mig selv ind, at det var omstændigt at lave sine egne – til trods for at jeg elsker og bage – men det var det slet ikke.

Brødene blev fine sprøde og med lommer indvendig, så der kunne være noget fyld i dem. Jeg skulle nok bare lige have rullet de lidt tyndere, da der var meget brød i en, så mættende var de i hvert fald.

2014-05-11 17.18.34

Og opskriften skal I da ikke snydes for, hvis der er andre lige som mig, der synes, at dem fra brødafdelingen er kedelig.

Du skal bruge:

  • ca. ½ kg. mel
  • 3½ dl. lunkent vand
  • 25 g. gær
  • 1 tsk. groft salt

Gæren opløses i vandet. Saltet og halvdelen af melet tilsættes og røres rundt. Den sidste del af melet kommes i lidt af gangen, og dejen skal æltes godt til den er smidig og ensartet. (Næste gang vælger jeg nok at bruge røremaskinen, men det kan fint gøres i hænderne). Dejen stilles til hævning i ca. 1 time.

Dejen hældes efterfølgende ud på bordet og deles i 6-8 stykker, der hver især formes til boller. Hver bolle rulles efterfølgende ud til en cirkel til de er ca. ½ cm. tykke. Brødene skal efterhæve i ca. 10 min., mens ovnen bliver varm. Jeg penslede brødene med lidt vand.

2014-05-11 16.54.22

Bages i 8 min. midt i ovnen på 250ºC (varmluft 230ºC) til brødene var pustet op til balloner og havde fået en lysebrun farve.

Jeg bagte dobbelt portion, så det er dejlig nemt næste gang. Hvis man skal bage hver gang, så forsvinder det hurtige ved pitabrød vist. Jeg er også ret sikker på, at det til sommer skal prøves at lave dem på grillen med pizzastenen, måske med lidt ciabatta- eller pizzamel.

Fyldet bestod af det helt gængse med hjemmelavet dressing, men det gode er jo også, at det kan varieres efter behag.

2014-05-11 17.17.47

Bon appetit til dem, der har fået lyst til at prøve 🙂

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *