Is-kaffe med koldbrygget kaffe

Is-kaffe med koldbrygget kaffe

Is-kaffe i alle afskygninger er én af mine yndlingsdrikke her om sommeren – ja i princippet hele året, men det er nu ekstra lækkert, når vejret viser sig fra sin fine side. Jeg er generelt ret stor fan af kaffe, men når der er varmt i vejret, kan det være skønt med et alternativ til den varme kaffe. Og her kommer den koldbrygget kaffe ind i billedet. Det giver en rigtig fin og mere rund smag, og det gør sig altså rigtig godt i is-kaffen. Henrik mener godt nok, at jeg er begyndt at blive lidt for alternativ, men det er altså lækkert!

Is-kaffe af koldbrygget kaffe

30 g. kaffebønner (evt. friskkværnet)
ca. 600 ml. kold vand.

Mælk
Evt. kaffesirup og isterninger

Kaffebønnerne og vand rystes sammen i en flaske eller lignende med låg og stilles i køleskabet i minimum 12 timer. Herefter hældes det igennem et kaffefilter, og kaffen er klar til enten at drikke, som den er eller til at blive brugt til is-kaffe.

Når jeg laver is-kaffen bruger jeg ca. en ½ del kaffe og en ½ del mælk, men det er jo i bund og grund en smagssans. Jeg bruger altid minimælk, men det er klart, at jo mere fed mælken er, jo mere rund i smagen bliver is-kaffen 🙂

Personligt ville jeg godt kunne drikke is-kaffen uden nogen form for sødemiddel, men det er altså også ret lækkert, hvis der lige kommer en sjat kaffesirup i fx karamel eller vanilje. Karamel er klart favoritten her! Jeg bruger sjældent isterninger, da den kolde kaffe og mælk er koldt nok for mig, men man kan jo sagtens tilføje isterninger eller måske endda blende det hele, hvis man ønsker sig en drik, der er lidt mere frappé-agtig 🙂

Lækkert – det er det!

Is-kaffe

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *