Marmelade med nektarin og gulerødder – opskrift

Marmelade med nektarinNår vi køber en bakke med nektariner, kan det godt være svært at nå at få dem alle spist, inden de bliver overmodne. Som I sikkert allerede ved, så er jeg stor tilhænger af at begrænse madspildet mest muligt, samt at jeg faktisk rigtig godt kan li’ at stå i mit køkken. Derfor blev gryden hurtigt fundet frem og resultatet blev marmelade.

Du skal bruge:
4-5 nektariner
1 mellemstor gulerod, revet
4 dl. vand
50 g. sukker (måske evt. helt undlades)
1 tsk. vaniljepulver
1-2 tsk. geleringspulver

Fremgangsmåde:
Nektarinerne blev skrællet og skåret i små stykker. Nektarin, revet gulerod samt vand bringes i kog i en gryde og koges i ca. 20-25 min. Derefter tilsættes sukker og vaniljepulver, og der omrøres til det er opløst. Til sidst tilsættes geleringspulveret, under omrøring, og det hele gives et kort opkog. Marmeladen kommes på rene skoldede glas, som lukkes med det samme.

OBS! Geleringspulver er altså en underlig størrelse, så jeg synes det kan være svært at finde den helt rette mængde. Derfor er overstående også kun vejledende. Det er altid bedre at tilsætte lidt for lidt end for meget. Hvis det viser sig at være for tyndt, kan marmeladen gives endnu et opkog, hvor der kan tilsættes lidt mere geleringspulver.

Marmeladen er til den søde side. Derfor skriver jeg, at sukkeret evt. kan undlades, hvilket jeg nok vil gøre næste gang. Det er jo heldigvis en smagssag, og afhænger måske også en smule af, hvor modne nektarinerne er.

Marmelade med nektarin

 

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *