“Ned i vægt med LCHF” af Diana Kaiser

2014-08-22 14.12.50D. 22. august udkom bogen “Ned i vægt med LCHF” af Diana Kaiser. Af pressemeddelelsen fremgår det: “Ny bog til alle mænd og kvinder, der gerne vil tabe sig, men ønsker at følge en “kur”, hvor det ikke fødes surt at smide kiloene” Og det kan jeg absolut selv tilslutte mig ud fra mine egne erfaringer med denne kostform. Diana Kaiser er autoriseret klinisk diætist og har bl.a. en fortid indenfor sundhedsvæsenet. I dag er hun ansat ved Kostklinikken Immanuel i Hellerup, hvor hendes arbejde primært er med vægttab efter LCHF-principperne.

Første del af bogen består af små korte teoretiske afsnit om bl.a. kulhydrater, proteiner, det nødvendige fedtstof, LCHF og kolesterol og vitaminer og mineraler. Der aflives endvidere nogle myter omkring LCHF (myter som jeg bestemt kan genkende!) og der gives bud på en meget simpel ugeplan, således at det er lige til at gå i gang – også selvom man ikke har megen viden om LCHF i forvejen. Alle afsnittende er korte og skrevet i et sprog, der er til at forstå.

Provinsmor.dkBogen indeholder også Dianas bud på, hvilket faldgruber der er ift. vægttab med LCHF og dermed bud på, hvordan du kan komme uden om dem. Her kan bl.a. nævnes, at der ikke spises nok fedt, spises for mange nødder og spises for meget frugt. Bogen berører endvidere stress’ betydning ift. et vægttab, samt at det er vigtigt at have en god portion tålmodighed med sig. Selvom der på LCHF ikke tælles kalorier, er der alligevel en grænse for, hvad du kan spise, hvis du samtidig ønsker at tabe dig. Diana sætter ord på dette og giver en rettesnor for, hvor mange kalorier du kan spise, hvis du ønsker vægttab.

Anden del af bogen består af 65 lækre opskrifter delt op i morgenmad, frokost og aftensmad. Opskrifterne virker simple uden at det på nogen måde får det til at virke mindre inspirerende. Tidsmæssigt ser det også ud til, at det er til at have med at gøre. Jeg synes ellers selv, at LCHF kan være tidsmæssigt krævende at få passet ind i en hverdag med fuldtidsarbejde og sultne børn, da mange af retterne kan tage lang tid at lave, hvis ikke man har forberedt sig godt. Disse opskrifter tænker jeg derimod ikke tager længere tid end at lave mad, der ikke er LCHF.  Det sidste gode jeg vil fremhæve ved opskrifterne i denne bog er, at der ikke er tilsat en masse specialingredienser. Diana Kaiser skriver selv, at hendes basisvarer i køkkenet er; Æg, mayonaise, fløde, smør, tun og HUSK. Et stort plus for mig, da specialingredienserne dels kan være dyre og dels er total umulige at få i provinsen, og jeg har ikke altid tid til at vente på levering indenfor eksempelvis 2-3 dage;)

Alt i alt må jeg sige, at det er en super god bog, hvis du er “ny” indenfor LCHF, bl.a. grundet det letforståelige teoretiske grundlag samt de konkrete ugeplaner, der gør “springet” mere overskuelig. Opskriftmæssigt er der måske ikke de store opfindelser, som ikke er set i andre LCHF-kogebøger, men bogen giver i stedet gode bud på mere simpelt LCHF-mad uden for mange specialingredienser. Dette er så absolut en force ift. tidsperspektivet og økonomien –  også selvom man allerede har kendskab og erfaring med LCHF. Jeg har i hvert fald noteret mig nogle opskrifter, som jeg helt sikkert skal have afprøvet og sat på madplanen for næste uge.

Provinsmor.dk#Æggemuffins #Lakseroulade #Meatza #Karrykål

Bogen er udgivet af Politikens Forlag og har en vejl. udsalgspris på 250 kr. Bogen kan bl.a. købes her.

Jeg har fået lov til at udlodde et eksemplar af bogen i en giveaway, som snarest bliver sat i gang. Så stay tuned og hold øje med bloggen, hvis det er noget for dig 😉

 Indlægget bringes i samarbejde med Politikens Forlag. Det skrevne er dog 100 % mine egne meninger.

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.