Opskrift på universal og fantastisk chokoladekage

Fantastisk chokoladekage
Her er kagen pyntet med kakaosmørcreme og jordbær – lagt sammen som en lagkage.

Som lovet i går kommer opskriften på den chokoladekage, som jeg bagte til Henriks fødselsdag i går. En fantastisk chokoladekage! Ja i grunden er det vel forkert at kalde det en chokoladekage – den indeholder nemlig ikke chokolade. Men jeg synes altså, at brunkage (som nogen kalder det) er et lidt kedeligt ord til en kage, så derfor er det en chokoladekage. Jeg kalder kagen for universal chokoladekage, da den virkelig kan bruges på mange forskellige måder.

Kagen kan bruges, som den er. Pyntes med glasur og evt. lidt slik – så går den fint som børnefødselsdagskage. Pyntes med flødeostecreme. Pyntes med smørcreme. Bruges som lagkagebunde (så skal den selvfølgelig deles). Resterne gør sig fint til romkugler – selvom jeg aldrig helt har forstået, hvem det er, der har kagerester stående? Det sker i hvert fald ikke her hos os 😉 Og dejen kan også sagtens bruges til at lave muffins i stedet for en skærekage.
Universal og fantastisk chokoladekage
  • 600 g. mel
  • 600 g. sukker
  • 150 g. kakao (man kan nøjes med 100 g, hvis man vil have knap så mørk en kage)
  • 3 tsk natron
  • 7,5 dl. appelsinjuice
  • 6 æg
  • 1,5 dl. olie (jeg bruger raps)
Fantastisk chokoladekage
Her er kagen blot pyntet med glasur og flag.

Mel, sukker, kakao og natron blandes godt sammen. Resten af ingredienserne tilføjes. Kagen bages ved 170° i ca. 25-30 min.

Obs. opskriften er til en stor bradepande. En halv portion svarer ca. til en almindelig kagestørrelse.

Kagen bliver lækker svampet, og kan fint holde sig i flere dage. Den kan derfor sagtens bages og evt. pyntes dagen før, man skal bruge den. Kagen er også meget velegnet til frysning.

 

 

Tagget , ,

2 thoughts on “Opskrift på universal og fantastisk chokoladekage

  1. […] med salat og hjemmebagte flutes (det sidste bestemt af moderen), og til dessert var der bestilt chokoladekage og sukkerkage […]

  2. […] gik i stedet efter, at det skulle være nemmest muligt. Jeg brugte derfor i stedet opskriften på chokoladekagen, jeg tidligere har lagt her på bloggen. Den bruger jeg til alt – lige fra chokoladekagen med […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *