Torskerognsfrikadeller

TorskerognsfrikadellerJeg har tit hørt tale om torskerognsfrikadeller, men har aldrig tidligere begivet mig ud i at lave dem, da jeg egentlig ikke synes, at navnet er så flatterende. Jeg har lidt et had/kærlighedsforhold til torskerogn – ja egentlig til mange slags fisk. Men når man får børn, så opper man sig jo lidt på mange områder – og også på området med at få nok fisk.

Derfor bestemte jeg mig for at prøve at lave dem, da torskerogn jo er dejlig nemt for Valde at spise grundet konsistensen og fordi, at jeg ofte ender med at smide for meget torskerogn ud, hvis det bare serveres, som det er.
Og det endte faktisk med, at vi var ret vilde med frikadellerne alle mand, så det bliver absolut ikke sidste gange, at jeg laver dem.

Du skal bruge:
200 g. torskerogn
1/2 løg snittet fint, evt. revet
1 æg
3 spsk. mel
1 spsk. olie
Hakke dild – frisk eller tørret.
Evt. lidt salt (jeg kom ikke salt i, da Valde jo helst ikke må få for meget salt, og jeg manglede det ikke)

Alle ingredienserne blandes sammen og formes til frikadeller, der steges på panden i lidt smør 2-3 minutter på hver side.

Egner sig godt til rugbrød med remoulade og citron eller med nye kartofler, kryddersmør og råkostsalat.

God fornøjelse 🙂

Tagget , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *