Verdens bedste frugtkage

Verdens bedste frugtkageNavnet leder måske ens tanker hen på en sund kage. Det kan jeg skyde i jorden og sige, at det er det på ingen måde! Men lækker det er den! Jeg har efterhånden bagt kagen rigtig mange gange og har haft den med mange steder hen, og jeg har endnu ikke oplevet, at den ikke har bragt glæde med sig. Det er nok den kage, hvor jeg har udleveret opskriften flest gange, så nu kommer den her på bloggen, da jeg jo kan se, at der er mange besøgende på mine opskrifter.

Kagen består af et lag med en lys kagebund, et lag med marengs samt en blanding af creme fraiche og fløde på toppen. Og selvfølgelig pyntet med frisk frugt – deraf navnet 😉 Den er nem at lave, og det allerbedste er, at den kan laves i god tid, hvilket er endnu en grund til, at mit valg ofte falde på denne kage. Personligt synes jeg faktisk, at kagen bliver bedst, hvis den bliver samlet dagen før, den skal spises. Jeg venter dog ofte med at pynte med frisk frugt til selve dagen, men det kan sagtens gøres dagen før.

Du skal bruge: Portionen rækker ca. til 15-20 personer.

Kagedej:

250 g. smør
200 g. sukker
4 æggeblommer
2 dl. mælk
150 g. mel
3 tsk. bagepulver

Marengs:

4 æggehvider
300 g. sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g. hakket nødder.

Creme:

3 dl. piskefløde
3 dl. Creme Fraiche.

Pynt:

Frisk frugt efter eget valg (eks. melon, vindruer, jordbær, blåbær, hindbær, banan (skal først på lige inden servering), ananas, fersken mv.)

Fremgangsmåde:

Smør og sukker piskes sammen. Æggene deles – gem æggehviderne og tilsæt æggeblommerne til dejen. Mel og bagepulver sigtes i, mælk tilsættes og det hele røres sammen til en ensartet dej. Dejen kommes i en bradepande på ca. 25 x 40 cm, beklædt med bagepapir. (På billederne er kagen bagt i en rund springform – så rækker portionen til 2 små springforme på 20 cm) Kagedejen skal IKKE forbages.
Æggehviderne piskes stive. Nødderne hakkes og tilsættes æggehviderne sammen med sukkeret. Vend det forsigtigt rundt. Marengsen kommes ovenpå kagedejen, hvorefter det hele kommes i en varm ovn på 175º i ca. 45 min. Husk at tjekke ofte, da der kan være forskel på din og min ovn.

Frugtkage

frugtkage

Når kagen er afkølet kan den pyntes. Piskefløden piskes lidt hårdt og blandes sammen med creme fraichen, hvorefter cremen fordeles på kagen. Pynte til sidst med frisk frugt efter eget valg.

frugtkage

Kagen kan sagtens holde sig 2-3 dage i køleskabet, og bunden kan med fordel også bages og kommes i fryseren, således at den blot skal pyntes. Så har du altid mulighed for at lave en lækker kage 🙂

PRØV DEN – jeg lover I ikke fortryder!

Frugtkage

Tagget , , ,

3 thoughts on “Verdens bedste frugtkage

  1. Mmmmmmmm! Den skal prøves! 🙂

  2. Har prøvet den 2 gange nu, og mislykkes hver gang. Da jeg skiftede smør ud med margarine og tog over dobbelt så meget mel lykkedes den. Med alt det smør brænder den i min ovn.

    1. Det lyder underligt – det har jeg aldrig haft problemer med, og jeg har efterhånden bagt den en hel del gange. Gav du kagen længere tid, end der står i opskriften? Den kan godt være lidt svær at bedømme i forhold til om den er bagt, da smøret og marengsen gør bunden ret klæg og blød, men den bliver mere fast, når den bliver kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *