04:18

Det var lige nøjagtig det, vækkeuret stod på, da Valde valgte at brillere med sin vågenhed i morges. Mor var ikke sur, mor var ikke skuffet, men mor er ved at være pokkers træt! I går stod uret på 04:38, dagen før 05:07 og dagen før 04:52 – behøver jeg blive ved?

Det er i sandhed en meget morgenfrisk dreng, som vi har fået os. Han har aldrig sovet længe om morgenen, men har da altid trukket den til kl. 05.15/05.30.

Den seneste tid er det dog gået den modsatte vej og klokken er blevet mindre og mindre. Nu håber jeg bare på, at vi har nået stoppunktet! Vi ved simpelthen ikke, hvad der skal til for at få ham til at sove bare lidt længere – han er nemlig på ingen måder frisk, når han står op, og går hurtigt og klør sig i øjnene med sin nuser helt op til hovedet. Det giver derfor ingen logisk mening i mit hoved, hvorfor vi så partout skal så tidligt op? Vi har både prøvet at putte ham senere om aftenen = ingen effekt, og vi har prøvet at putte ham tidligere, da det efter sigende kan have en effekt men åbenbart ikke hos os!

Vi må nok bare affinde os med, at det er sådan det er, men efter en uge, der også har budt på sygdom hos begge poder, ja så er søvndepotet ved at være brugt godt op, Egentlig ikke underligt, når man tænker på, at der ikke er blevet lagret nyt oveskud i godt 4½ år. Jeg ville ønske, at jeg havde lyttet noget mere til rådet: “Sov mens du kan”, inden vi fik børn, selvom jeg ved, at vi på ingen måder har været hårdt ramt ift. børnene og deres søvn.

Men manglende søvn er én ting – sygdommen har åbenbart også tænkt sig at blive hængende. Begge unger har været syge siden lørdag morgen. I går troede jeg, at de begge var ved at være ovre det, men da Valde var puttet blussede hans feber op igen. Han blev derfor sendt til mormor og bedstefar i morges, og Silas sendt i børnehave. Silas sagde dog også selv, at han stadig var syg, men der var ikke noget at mærke på ham, så jeg troede ærlig talt, at det var en undskyldning for ikke at skulle i børnehave, da han er lidt ked at komme af sted for tiden. Han blev derfor afleveret kl. 8.00 men allerede kl 9.17 blev jeg ringet op, at Silas havde feber. Goddag dårlige samvittighed! Så nu sidder jeg igen her hjemme med sygt barn og tænker over, hvordan det indimellem kan være en kabale at få arbejdsliv og familieliv til at gå op i en højere enhed.

Men tilbage til Valde og søvn – nogle, der sidder med et godt råd til, hvad der kan ændre mønstret, eller skal vi bare affinde os med, at dagen starter meget tidligt herhjemme?

Børn og søvn
Er det mig, du snakker om? Jeg er da overhovedet ikke træt!
Tagget , , , ,

4 tanker om “04:18

 1. Herhjemme har vi også haft nogle urolige nætter og tidlige morgener, mens drengen har været syg. Det er heldigvis tilbage til normalen nu, hvor sygdommen er på retur – måske er I heldige, at det bare er en fase?

  Jeg tænker, det måske er fordi, de har snot i næsen, og derfor sover lettere i de lette perioder i søvnrytmen, som de jo er flere af hen mod slutningen/morgenen…?

  Martin var nemlig også sur og tvær, selvom han absolut nægtede at sove mere der om morgenen.

  God bedring til alle mand! 🙂

  1. Åh jeg håber, at det er en fase, men jeg tror desværre, at der er lang tid til, at han begynder at sove længe – altså længere end til kl 5.30 😉

 2. Godmorgen ?
  Eneste tanke lige herfra er måske om han er sulten der?
  Jeg har ofte givet mine små en gang yoghurt med havregryn lige inden sengetid. De er blevet mætte og det har været noget, de gerne ville have og nemt kunne spise, selvom de var trætte og på vej i seng.
  Ellers tænker jeg også, at det blot kan være en fase, han er i. Det synes jeg, at erfaringen efterhånden har vist mig mange gange, at netop sådan noget som søvn kan blive rigtig træls i en periode og så gå over af sig selv….
  Håber på bedring hos jer – mega hårdt når man ikke får sovet nok!
  Knus

  1. Han får altid tilbudt mad inden sengetid, så jeg tror ikke, at det er sult. Han skriger heller ikke på mad lige så snart, han står op.
   Men ja jeg håber også, at det er en fase, selvom jeg har svært ved at tro på, at han begynder at sove længere end til kl 5.30 😉 Men omvendt har vi jo tidligt ro om aftenen, og man kan selvfølgelig ikke kræve alting. Men bare lige, at kl bliver lidt mere end 4.18 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.