Ændring af kosten, LCHF-princippet

Herhjemme er vi ved at forsøge os med kost efter LCHF-princippet. Jeg har fundet inspiration til dette via madbanditten.dk og fik efterfølgende hendes bog af Henrik i fødselsdagsgave.

Indtil nu har det mest været aftensmaden som er ændret. Det virker for mig som det lettest sted at starte, da vi i forvejen har skåret ned på kulhydraterne i form af pasta, ris og kartofler. Det har derfor ikke været de store ændringer, der har været behov for. Jeg må dog sige, at det har været lidt grænseoverskridende at spise mad med så meget fedt i, da tendensen jo længe har været, at fløde i maden kun er ved særlige lejligheder, fed ost i begrænset mængder, skyr i stedet for græsk yoghurt og så videre. Ved LCHF-princippet er det lige omvendt, da man erstatter nogle af kulhydraterne med mere fedt i stedet. Jeg må dog sige, at de retter vi indtil nu har prøvet, alle har givet en bedre tilfredsstillelse af smagsløgene og en bedre mæthedsfølelse. Samtidig holder det den lille lækkersultenhed for døren om aftenen.

Vi lever ikke 100 % efter princippet, da det har været et lidt for stort skridt for os at tage. Ingen af os føler, at tiden er til at lave det helt store morgenmåltid, selvom jeg tænker, at det nok kan gøres forholdsvis hurtigt, hvis man gerne vil. Forleden forsøgte jeg mig med de såkaldte “Oppsies” i et forsøg på at finde et brød-alternativ, som netop kunne være et hurtigt alternativ til morgenmaden med et stykke ost eller godt pålæg på. Det virkede underligt for mig, at man kunne lave et “brød” uden hvedemel, så det måtte jeg prøve. Konsistensen er ikke helt den samme som brød (siger én, der elsker hvidt brød!!!) men det er dog alligevel et godt alternativ. Og de skal helt sikkert bages igen.

Opskriften er forholdsvis simpel og består af:

3 æg, 100 g. Philidelphia-ost, lidt salt, 1 tsk oopsiebagepulver, ½ spsk. loppefrøskaller (HUSK) og topping efter eget ønske. Jeg puttede sesamfrø og solsikkefrø på, da det var det, jeg lige havde i skabet.

Æggeblommerne og Philadelphiaen piskes og loppefrøskaller blandes i. Æggehviderne piskes sammen med bagepulver og salt til de er helt stive (jeg tjekker stadig ved at vende skålen på hovedet, hvilket Silas synes er vildt sjovt) og blandes forsigtigt i. Dejen fordelen på bageplade i lige store klumper og den ønskede topping puttes på. Bages efterfølgende ved 150° i ca. 20-25 min. Ud af 1 portion bliver der 6-8 Oopsies, alt efter størrelse. Jeg lavede 2 portioner på én gang, så passede det også lige med 1 pakke Philadelphia og madspild undgås. Jeg nåede ikke at få nogle i fryseren, men mon ikke nok de skulle kunne fryses, uden at der sker noget ved det.

 

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.