Alene-tid, hvad bruger du den på??

Har lige ud af den blå luft fået en alene-aften, da Henrik skal møde allerede 4.45 i morgen, så han er allerede hoppet i seng. Godt det ikke er mig!

Jeg holder virkelig meget af at få lidt alene-tid indimellem. Jeg har vist som menneske brug for engang imellem at kunne trække mig lidt tilbage i min egen lille hule. Nu kommer det godt nok til at lyde som om, at jeg slet ikke har lyst til at være sammen med min familie, men det er slet slet ikke det, det handler om. Det handler i bund og grund om at få lidt tid, hvor jeg kun skal tage hensyn til mig selv og gøre lige, hvad jeg har lyst til.

Og hvad laver jeg så, når jeg får muligheden for det? Lige pt. bruger jeg stort set alt tiden med bloggen, da det stadig er et nyt univers for mig med dertilhørende udfordringer ind i mellem. Jeg kan mærke, at det gør noget godt for mig at have bloggen at gå op i, og det er en god form for “selv-terapi”, hvor man kan få afløb for nogle tanker indimellem.

Generelt har jeg ikke brug for de store udskejelser, når jeg har alene-tid. Det er egentlig ikke så afgørende for mig, hvad jeg bruger tiden på, og der behøver på ingen måde at være selvforkælelse indblandet (arg det skulle da lige være et stykke chokolade!). Bare læne sig tilbage og nyde roen, zappe lidt tv, surfe på nettet, læse reklamer, læse en bog (bliver desværre ikke til så meget længere), lave madplan, bage eller simpelthen bare sidde og stirre ud i luften – det er skønt. Hvad gør I andre, når I skal have ladet batterierne op igen??

Selvom jeg virkelig holder af at være mor og er overbevist om, at det er derfor, at jeg er sat i verden, så synes jeg alligevel, at det er vigtigt at huske, at jeg også er andet end mor. Vi er heldigvis begge af den overbevisning, at alene-tid er nødvendig. Det kan både være alene-tid i hjemmet, men det kan også være alene-tid sammen med veninderne, vennerne, kollegaerne etc.. For mig er det helt afgørende for, at jeg som kæreste og mor får tanket energi-depoterne op og er klar til at tage endnu en tjans i familiens skød.  Af samme grund værdsætter jeg virkelig madklubben sammen med mine veninder fra gymnasiet, hvor vi skiftes til at komme hos hinanden 1-2 gange om måneden og få noget godt at spise og tale om alt mellem himmel og jord. Det er også en god måde at holde sig opdateret på hinandens liv, da hverdagens susen derudaf ikke altid levner meget tid til at følge op på hinandens liv. Jeg skal se de skønne tøser igen på mandag, og jeg glæder mig allerede!

Tagget ,

En tanke om “Alene-tid, hvad bruger du den på??

  1. Åh, hvor har du så ganske ret!! Der skal lades op og så skal man som mor huske på at man umuligt kan være der for andre, og slet ikke sine børn, hvis man ikke også engang imellem er der for sig selv! Glæder mig også meget til på mandag <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.