Arrg sengetid…

…er bare slet ikke så romantisk og idyllisk i vores hjem i øjeblikket. Dette til trods for, at vi har nogle putteritualer, som vi følger nogenlunde hver dag, uden at det har nogen sønderlig effekt på Silas. Frustrerende, når det er faste putteritualer, som der bliver anbefalet i diverse bøger omkring børn og søvn. Her er der åbenbart bare lige et kapitel, som Silas ikke fik læst under babyskolen i mors mave! Det gør det dog ikke mindre frustrerende gang på gang at ende i denne situation, hvor det hele kører op i en spids, fordi Lillen ikke vil/kan sove. I dag gik der ikke mindre end 1½ time fra drengen selv bad om at komme i seng, til han rent faktisk sov. 1½ time!!! Og ja, jeg er da klar over, at vi nok på en eller anden vis, uden at have opdaget det, har været med til at skabe dette mønster men halleluja, hvor har vi også forsøgt mange ting for at komme ud af det igen. Koden er endnu ikke knækket, så skulle der sidde en med det gyldne råd, tager jeg gerne imod med kyshånd.

I bund og grund handler det nok om, at vi har en lille dreng, som tager al ting ind i sit lille univers, og derfor kan have svært ved at overgive sig til søvnen. Samtidig har vi en dreng, der er meget tryghedssøgende, og som har valgt sin mors hår til sin sutteklud, hvilket bestemt ikke hjælper på situationen.

Vi har pt. lånt en kædedyne fra kommunens børneergoterapeut. Vi oplever, at denne har en god effekt ham og til tider, beder han selv om at få den på. Det eneste problem er, at når han kan mærke, at han bliver afslappet, sparker han dynen af og straks begynder uroen i kroppen igen – sådan er det i hvert fald i disse dage.

Vi glæder os begge til mødet med vuggestuen på mandag, hvor vi håber at kunne få nogle input til, hvad vi som forældre kan gøre. Det vil gavne os alle. Det giver SÅ meget dårlig samvittighed, når dagen ender med gråd og irritation, og putteritualet langt fra bliver idyllisk.

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.