At bekymre sig!

Da jeg stod med den der test i hånden, som viste, at jeg skulle til at være mor, var den første følelse, der ramte mig – LYKKE og GLÆDE. Og i splitsekundet efter BEKYMRING!! Det er nu snart 5 år siden, at jeg stod med den test i hånden og var gravid med Silas, og er der noget, de 5 år har lært mig, ja så er det, at der ALTID er noget at være bekymret for!

Og for pokker det er også noget af en opgave, man kaster sig ud i, når man sådan får børn. Både under graviditeten, fødslen og hele livet er der mange ting, der kan gå på en helt anden måde, end man kunne ønske sig. Der er derfor ikke noget at sige til, at man (ja jeg går ud fra, at det er en fælles ting!) som mor altid kan finde noget at bekymre sig om. Som en person engang sagde til mig, da jeg fortalte, at jeg var gravid; “Når man er gravid og skal være mor, er én ting sikker! Og det er, at man vil være bekymret resten af sit liv!” De ord gjorde indtryk for, hvor er det bare sandt!

I graviditeten er man bekymret om alt det, der kan gå galt, inden barnet kommer til verden. Under fødslen er man bekymret for alt det, der stadig kan nå at gå galt – begge gange har bekymringen hos mig nået sit højdepunkt lige inden junior har givet lyd fra sig. Og når barnet først er kommet til verden – så er der tusindvis af ting at bekymre sig om.

Får det mad nok? Hvorfor tager det ikke på i vægt? Har det det for varmt? Kan det det, det skal kunne? Klarer det sig mon godt? Hvordan skal det nu gå at starte i vuggestue? Og børnehave? Og skole (når den tid kommer)? Har det nogen at lege med? Hvorfor har det nu feber? Hvad gør vi? Hvordan klarer vi opdragelsen? Hvad skal det ikke ende med? Hvad nu hvis….

Indimellem kan jeg godt miste pusten, når jeg tænker på, hvor kæmpe stort ansvar, der hviler på vores skuldre for at give vores børn den bedst mulige bagage med sig videre i livet. Et ansvar man bare engang imellem godt kunne tænke sig at lægge fra sig, når det trækker tænder ud. ABM_1440788471

Men bekymringerne opstår jo, fordi at vi elsker de unger så højt og bare gerne vil, at det kommer til at gå dem godt! Det ville være så rart, hvis de kunne danse igennem livet og undgå de største bump på livets vej, selvom jeg godt ved, at det er utopi og tro, at man kan gå igennem livet uden at møde modstand. Men hvor vil jeg bare gøre ALT, hvad der står i min magt for at beskytte, hjælpe, lindre og støtte mine børn, når de engang møder livets barske sider.

Jeg håber bare, at det varer længe endnu!

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.