Babysalmesang

Man må sige, at det er begrænset, hvilke tilbud jeg har deltaget i sammen med Vera, mens jeg har haft barsel. Under Silas’ barsel fløj jeg rundt fra Herodes til Pilatus for jeg – JEG – skulle ikke gå glip af noget. Barnet derimod havde – set i bagklogskabens lys – nok haft lidt mere brug for at være hjemme, da han allerede som helt lille sugede alt for mange indtryk til sig. Men som altid, er det jo så nemt at se, hvad man skulle have gjort, når man er kommet væk fra situationen. 

Ved Valde deltog jeg ikke i andet end mødregruppe, hvor vi til gengæld også var samlet hver uge. Med Vera er det aldrig lykkedes at komme i en mødregruppe. Etableringen af disse er blevet ændret, siden jeg har fået Valde og for at sige det mildt, så fungerer det nye koncept ikke rigtigt! Så efter selv at have forsøgt at støve nogle mødre op på Facebook uden det store held, så opgav jeg!

Og det viste sig faktisk at være helt okay. Jeg ved nemlig slet ikke, hvordan jeg skulle have haft tid til det? I stedet har jeg valgt at deltage i Babysalmesang i én af de nærliggende kirker. Babysalmesang er ikke nyt for mig, da jeg også deltog i det med Silas – selvfølgelig 😉 Og jeg må sige, at jeg har ikke andet end roser til overs for det! Vera stornyder det, og det er tydeligt at se, at hun får mere og mere ud af det i takt med, at hun bliver ældre. Det er de samme salmer og det samme program, vi er igennem hver gang, hvorfor det er genkendeligt og trygt for babyerne. Én af sangene er også blevet den, jeg bruger herhjemme, hvis hun skal falde til ro eller er meget ked af det, og det er tydeligt at mærke, at hun kan genkende den og oftest kommer den ønskede effekt.

Og selvom det er i en kirke, og selv om det er salmer, vi synger, og selvom vi slutter af med fadervor, så er det altså ikke mere religiøst end det. Men man skal selvfølgelig være indforstået med det. Og hvis man er det, så vil jeg altså anbefale jer at deltage, hvis tilbuddet er i nærheden af jer. Det er ganske gratis og giver barnet meget af det samme som mange af de rytmikhold mv. der findes, og som man selv skal betale for. Der er musik, motorisk stimulering, sanseindtryk og hyggeligt samvær. Det slutter nemlig af med en kop kaffe og en snak. Og så bliver baby så dejlig træt efterfølgende! 😉

I dag er sidste gang, vi deltager i babysalmesang pga. sommerpause, og efter sommerferien skal både Vera og jeg ud i det virkelige liv. Men det er faktisk også okay. Vera har nu fået alderen, hvor hun er interesseret i alt andet i kirken end lige nøjagtig dét, vi kommer for. Hun gider ikke ligge stille på ryggen mere eller sidde stille for den sags skyld, så det giver meget god mening, at babysalmesangen mest henvender sig til aldersgruppen 3 til ca. 10 måneder. Men fedt har det været, og det får som sagt min varmeste anbefaling.

Babysalmesang

 

Tagget , , ,

3 tanker om “Babysalmesang

 1. Godt skrevet. Du Har helt ret. Vi har også nydt det. Bliver spændende og se om Marius er blevet lige de par måneder for gammel til at deltage efter SOMMERFERIEn. Jeg Har meldt os til musikalsk legestue For 1-3 år, gennem Jammerbugt Kulturskole. Der har de også musik og mindfulness for 2-10 mdr og musikalsk legestue 3-5 år. (Dog er dette ikke Gratis ligesom babysalmesang er) Det bliver spændende og se om det er noget for Os 🙂 Har været hyggeligt at møde jer begge. Dejligt at Se en ANDEN som har lige så meget krudt i røven….. God sommer

  1. Vera vil helt sikkert være for stor efter sommeren – hun er jo ikke til at styre længere 😉 De andre tilbud du nævner lyder også super gode – jeg ved dog bare, at vi ikke kommer af sted til noget, når hverdagen først for alvor banker på igen. Det er ikke let at have nok weekender til at deltage i alt det, man gerne vil, og desværre er det de færreste tilbud, der rummer børn i alderen fra 1-6 år, så vi kunne tage af sted alle sammen.
   Men ja super hyggeligt at mødes – I må også have en fantastisk sommer og nyde hjemmelivet!

   1. Nej du har nok ret. Det er svært når hverdagen endelig begynder igen. ?
    Mange tak for det ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.