Bananis

Banan-is

Herhjemme går der virkelig mange is. Selvom det er sodavandsis, så synes jeg faktisk ind imellem, at Silas får lidt for mange is.

Jeg har derfor nogle gange lavet mine egne banan-is til ham, som jeg kan give ham med lidt bedre samvittighed! Opskriften er virkelig simpel, og endnu bedre ideel til at få brugt nogle af de bananer, der er blevet overmodnet. Bananerne skal nemlig være modne, før det bliver godt!

Til 5-6 is bruger jeg:

2 modne bananer, ca. 40-50 g. mørk chokolade (kan selvfølgelig varieres efter behag) og ca. 1 dl. fløde. Chokoladen brækker jeg i stykker. Fløden varmes op til det næsten koger og hældes over chokoladen, så det smelter og kan røres sammen. Derefter blendes bananerne i, og blandingen er klar til at blive hældt i is-formen og sat i fryseren. Fløden kan sikkert godt undlades, hvis man vil lave en sundere variant, og chokoladen kan selvfølgelig erstattes af andre smagsvariater, fx jordbær.

Alle mine bananer ryger for resten i fryseren, hvis ikke jeg kan nå at bruge dem, så kan der nemlig også indimellem laves en portion banan-is til forældrene – MUMS. Dejlig nem måde at undgå madspild på 🙂

Tagget , ,

En tanke om “Bananis

  1. […] gik derfor i gang med at bage et bananbrød og fik lavet en ny portion bananis (opskriften findes her.) og Silas sad imens og hyggede med modellervoks i ca. 15 min. Og behøver jeg at sige, at der […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.