Barnedåb på søndag

Barnedåb

Mange har sagt til os, at det er tidligt, vi holder barnedåb. Det er det også, men valget er dels taget af praktiske årsager og dels ud fra, at det jo altså er rart at få givet hende et navn. Det er nok ulempen ved, at vi (nok egentlig mest mig) synes, at navnet skal være hemmeligt indtil selve dåben. Men måske hænger det også sammen med, at det denne gang faktisk har været ganske simpelt at finde navnet til Lillesøster, hvilket har taget os lidt længere tid de 2 andre gange. Allerede før fødslen havde vi 3 navne i spil, og da hun først lå i mine arme kunne jeg bare se, at det ene navn passede perfekt til hende. Alligevel gik der nogle uger, inden vi lagde os helt fast på navnet, da vi skulle være helt sikre. Men hver gang jeg kiggede på navne, så var det alligevel som om, at de andre navne ikke var lige så perfekte til vores lillesøster.

Så derfor faldt valget på at holde barnedåb allerede nu – den dag lillesøster fylder 5 uger. Personligt har jeg efterhånden også erfaret, at det ikke nødvendigvis bliver lettere at arrangere og forberede festen, bare fordi barnet bliver ældre. Det er jo ikke ensbetydende med, at de sover lange lurer, ikke er i et tigerspring eller noget helt andet. De er jo ret så uforudsigelige de børn 😉

Og denne ugen kommer vitterligt til at stå i forberedelsens tegn, da vi igen har valgt at være herhjemme og selv lave maden. Vi har heldigvis nogle gode mennesker omkring os, der står klar til at give os en hjælpende hånd, så jeg er ikke så bekymret for, om vi når det. Det plejer alt sammen at løse sig – ellers må planerne revurderes under vejs. Udfordringen ligger dog i, at lillesøster stadig ikke er så god til at ligge for sig selv, som der var én, der sagde til mig en dag – hun lider af lagenallergi 😉 Jeg er derfor ret sikker på, at hun kommer til at opholde sig en del i viklen i den kommende uge, hvor hun fint kan tage sig en lur på 3-4 timer. Så må vi tage revanche på den motoriske udvikling i ugen efter barnedåben 🙂

Men menuen og festen er lavet ud fra princippet om, at det skal være nemmest muligt, samt at det meste af maden kan laves dagen før – på nær kødet og kartoflerne. Samtidig har jeg en sød veninde, som har sagt ja til at hjælpe i køkkenet på selve dagen, hvilket jeg sætter stor pris på! Men selvom der bliver nok at lave den kommende uge, ja så glæder jeg mig til at holde fest for vores datter, og jeg er sikker på, at vi får en skøn dag sammen med vores nærmeste familie, som tæller ikke mindre end 40 mennesker.

Som altid glæder jeg mig selvfølgelig særligt meget til at røbe navnet – det er altid sjovt at se, om nogen har gættet det. I mellemtiden kunne det da være meget hyggeligt at se, om nogle af jer, kan gætte, hvad hun mon kommer til at hedde? Det er ikke andet på spil end æren, men skyd da endelig løs alligevel 😉

Tagget , , ,

2 tanker om “Barnedåb på søndag

  1. Ingen anelse! Sidste gang var det jo milevidt fra det, du skrev på billedet af Valde 😉
    Men jeg glæder mig til at få det at vide 😀

    1. Det skulle jo heller ikke være for let at gætte ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.