Besøg af Silas’ venner

Jeg har lige lagt Silas til at sove, efter at han har haft besøg af sine to bedste venner fra vuggestuen. Det er en hård omgang for så lille en gut, og jeg må sige, at det virkelig blev tydeligt, hvor svært det kan være for Silas, når alt ikke er som det plejer! Det var svært for ham, at de andre brugte hans legetøj, og han blev helt ulykkelig, da én af de andre drenge sad på hans stol og spiste. Han brugte derfor en del tid på min arm og blot var tilskuer til de andres leg. Det lykkedes dog vuggestuelederen at få alle tre til at lege sammen ved bl.a. at tage en omgang gemmeleg med dem. Det er bare så sjovt at se 3 børn på knap 3 år finde gemmesteder. Gemmesteder som ikke nødvendigvis lige gemmer hele deres krop 🙂

Til frokost havde jeg lavet toast til dem med gulerods- og agurkestave og til hyggemad fik de lidt saltstænger, som de spiste uden at bruge hænderne. God øvelse af mundmotorikken.

Når jeg oplever, at Silas ikke reagerer på den måde, som han skulle i min forestilling (og ja måske har vi forældre for mange forestillinger omkring vores børns ønsker og reaktioner), kan jeg mærke på mig selv, at den glæde jeg har ved at gøre noget anderledes for ham fordufter lige så stille igen. Jeg synes, det er en svær balancegang, da jeg som mor selvfølgelig også skal lære, at Silas måske ikke har brug for, at jeg gør noget ud over det sædvanlige, men samtidig ønsker jeg bare heller ikke at være den mor, som der aldrig gør noget anderledes eller aldrig inviterer nogle andre børn med hjem. Jeg tænker jo omvendt også, at det er nødvendigt at træne det ind imellem. Det eneste jeg kan gøre er at lære lidt, som jeg kan bruge videre frem – og nå alt kommer til alt, så var det meget hyggeligt med et lille formiddagsbesøg.

Tagget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.