Besøg hos jordmoderen

provinsmor,dkEndnu et jordmoderbesøg er ovre og alt var heldigvis, som det skulle være. Jeg har ikke som sådan noget speciel forhold til at skulle til jordmoder, da jeg stort set aldrig har noget, som jeg har brug for at vende med hende. Det bruger jeg i stedet min omgangskreds til, hvor der jo er mange efterhånden, der selv har været igennem en graviditet. Derudover er behovet nok bare ikke så stort til at følge med i det hele her 2. gang, da jeg ligesom har været igennem hele rumlen før. Men når alt kommer til alt, så er det jo altid rart at få at vide, at det hele er, som det skal være, og at hjertelyden er fin, selvom jeg aldrig er tvivl om, at der er liv med al den rumsterende lillebror gør.

Ved besøget i dag var hjertelyd også fin og jordmoderen skønnede lillebror til at være lidt over gennemsnittet størrelsesmæssigt og skønnede ham til at veje ca. 1400 g. Det stemmer meget overens med graviditeten med Silas, og hun tænker, at jeg nok umiddelbart skal regne med, at de vil få ca. samme størrelse ved fødslen. Så vi kan åbenbart se frem til en guldklump mere på omkring de 4½ kg!

Jeg synes altid, at det er sjovt at sammenligne vandrejournalerne for de 2 graviditeter, og denne gang var tallene meget ens. Fosteret er begge gange i uge 29 skønnet til ca. 1400 g. og symfysemålet har været hhv. 26 og 27 cm. Det eneste tal, der heldigvis er markant anderledes er min egen vægt. På nuværende tidspunkt vejer jeg 11,3 kg. mindre, end jeg gjorde på dette tidspunkt i graviditeten med Silas. Det har lagt mig meget på sinde ikke at blive lige så stor denne gang, da jeg ved, hvor stor kampen har været for at komme af med kiloene igen, så det er super fedt at se sort på hvidt, at det rent faktisk er anderledes! Nu skal jeg så bare passe på de kilo, der kommer snigende efter fødslen 😉

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.