Bloggens 3 års fødselsdag – status på bloglivet

I dag, d. 11. januar, er det præcis 3 år siden, at jeg udgav bloggens aller aller første indlæg. På det tidspunkt var jeg stadig ikke helt sikker på, at det dersens blogging var noget for mig, men jeg havde lyst til at prøve. Samtidig var jeg usikker på, hvad omverdenen ville sige, og der gik faktisk lidt tid, inden jeg fortalte familie, venner og bekendte, at jeg var begyndt at blogge – ja mange af dem, tror jeg faktisk fandt ud af det selv, da jeg begyndte at dele nogle af blog-indlæggene på min private Facebook-profil. Resten tror jeg fandt ud af det, da jeg oprettede bloggens Facebookside.

Men selvom der er gået 3 år, og selvom den efterhånden er blevet en fast del af min hverdag – ja så møder jeg stadig nogle bekendte indimellem, som ikke kender til bloggen. Jeg er nok også typen, der har gået lidt stille med det. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har ikke haft behov for at fortælle til højre og venstre, at jeg blogger. Sådan tror jeg faktisk, at mange bloggere har det – i hvert fald os, der ikke er professionelle, og jeg er indimellem stødt på indlæg, hvor bloggere netop skriver, at det på én eller anden måde er lidt grænseoverskridende at fortælle, at man altså er blogger.

Jeg tror, det er blevet nemmere – også fordi at blogging nu om dage er en stærkt voksende branche, hvor der pludselig begynder at komme selvstændige og fuldtidsbloggere og mange har fået øjnene op for, hvad det er, blogging kan!

For det kan det! Det er svært at beskrive, hvad det er, jeg får ud af det? Jeg elsker at udfolde mig skriftligt og det er en god måde for mig at få tømt hovedet på samt en god anledning til at slappe af og have lidt Tina-tid. Bloggen er min, og det er kun mig, der bestemmer, hvad der skal være omdrejningspunktet for indlæggene. Hvor tit er det lige, at man får lov til 100 % at bestemme over noget – helt og aldeles alene?

Og ja, selvfølgelig til- og fravælger jeg selektivt, hvad der skal på bloggen – hvad jeg ønsker at dele med jer! Dette især af hensyn til min øvrige familie. Jeg kan mærke, at i takt med, at børnene bliver ældre og ældre, ja så bliver det mindre og mindre, jeg deler om dem. Kun af respekt for dem. Der var bl.a. så mange ting, jeg kunne skrive om Silas – både de gode og de lidt mere udfordrende ting. Ting, som jeg tænker andre kunne have glæde af, og ting som kunne være godt for mig at få ud af systemet gennem fingrene. Men jeg gør det ikke! Jeg ønsker ikke, at Silas skal føle, at hans liv er lagt til fri anskuelse på internettet. Samtidig ønsker jeg, at andre mennesker, der af den ene eller anden grund kommer i kontakt med Silas, gør sig sine egne erfaringer og indtryk af, hvem han er som person. De skal ikke møde ham med en forudindtaget indstilling – lavet på baggrund af, hvad jeg skriver her på bloggen.

Sådan er jeg også overbevist om, at det bliver med Valde og Vera, når de engang når så langt – hvis altså bloggen stadig eksisterer til den tid. Og min umiddelbare tanke er, at selvfølgelig gør den det! Det er efterhånden en lang fortælling, der er her på domænet, og jeg tænker indimellem over, hvad jeg skal gøre, når/hvis lysten til at blogge forsvinder. Skal jeg bare slette den? Det er jo en fortælling om vores liv, en dagbog, en slags udvidet barnets bog – noget der betyder noget! Jeg ved, at der et sted derude findes nogle, der kan lave blogs om til bøger, så man fortsat har den, selvom man sletter det virtuelle domæne, men det er efterhånden ved at være en ret lang roman, jeg har gang i. Så ja indtil nu er beslutningen altså bare blevet, at jeg bliver ved 😉 Provinsmor er efterhånden blevet en del af mig, en lille bitte flig af mit liv – noget der er svært at forestille sig ikke skulle være der!

Men udover ovenstående ja så har jeg efterhånden også fået en del nye bekendtskaber og oplevelser igennem bloggen, hvilket jo er super fedt! Det må der gerne blive mere af, hvis altså man kan tillade sig at ønske sig noget i fødselsdagsgave 😉

Igennem de 3 år har jeg udgivet 439 indlæg om alt mellem himmel og jord. Alt fra udsalgstip, tests af produkter, hverdagsanekdoter, medgang i livet, modgang i livet, store begivenheder, børnenes udvikling, tanker om stort og småt, mit eget liv, jobskifte, opskrifter mm. Jeg har selvfølgelig personligt nogle favoritter blandt indlæggene – de lidt mere tunge og eftertænksomme indlæg eller de indlæg, der fortæller lidt mere om, hvem jeg er. I bunden af dette indlæg har jeg lavet en liste over mine favoritindlæg, som du kan læse eller genlæse, hvis altså du har lyst.

Men altså 3 år er gået, og når jeg kigger tilbage gennem indlæggene, kan jeg også se, at der er sket en udvikling med indholdet her på domænet. Det første års tid bar det præg af, at jeg indimellem bloggede for at blogge. Det gør jeg ikke længere! Nu blogger jeg, hvis jeg har noget at fortælle, hvis jeg har testet nogle produkter eller lavet noget godt at spise. Dét giver mening for mig – jeg gider heller ikke læse med hos andre, hvis ikke der som sådan er en pointe med indlægget.
Reklame-indlæggene vil nok blive ved med at være der – i mere eller mindre grad. De kommer altid lidt i stimer, men det er en god anledning for mig til eksempelvis at prøve nogle produkter eller til at få lidt kroner og øre ud af den tid, som jeg ligger i bloggen. Indlæggene bliver altid markeret med “reklame”, så kan  I nemlig let hoppe over dem, hvis I ikke har interesse i at læse indlæggene.

Men indimellem kommer samarbejdet med firmaerne også jer til gode via konkurrencer. Og hvilken fødselsdag uden konkurrencer? Derfor har jeg selvfølgelig arrangeret 3 styks til jer – det er jo en 3-års fødselsdag! Den første skydes i gang allerede i eftermiddag og de andre 2 sættes i gang de 2 kommende onsdage, så husk at følge med 🙂

Til sidst er vel egentlig bare at sige mega mange tak, fordi I gider læse med! Mit ydmyge fødselsdagsønske kunne være, at I blev lidt mere aktive i kommentarfeltet – det er så hyggeligt at høre lidt fra jer engang imellem 🙂

Mine favorit-indlæg:

Hvorfor egentlig 3 børn?
Aldersforskel i et parforhold
Om at være socialrådgiver på beskæftigelsesområdet
Må man elske sine børn forskelligt?
En stolt og en virkelig glad mor!

Når døre lukkes
Hvad ofrer man, når man bliver mor
Hvad får man, når man bliver mor
Hvornår er man egentlig lykkelig?
Et fantastisk bryllup

Og så er jeg nødt til som det sidste at fremhæve min svigerindes fortælling om dengang, hun mistede sin far. En fin og rørende fortælling, som du kan læse første del af her og anden del af her.

Tagget , ,

2 tanker om “Bloggens 3 års fødselsdag – status på bloglivet

  1. Stort tillykke med bloggens fødselsdag. Vildt det er 3 år siden veninde. Du gør det godt, ked up the god work! ?? Det nye design er super fint – rigtig flot. Vi ses til julefrokost. Ha’ en dejlig madklub i aften ? Kram fra mig

    1. Tak for det ven – til det hele ? Vi ses helt sikkert til julefrokosten ☺

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.