Børnefødselsdag

Silas har snart fødselsdag – om små 3 uger! Sidste år havde han besøg af drenge fra børnehaven på selve dagen. Dejligt nemt, da der fulgte 2 pædagoger med til at styre tropperne og oprydningen, inden de igen gik tilbage til børnehaven. I år er han startet i minikomet (førskole), med ca. 60 andre børn. Så det giver sig selv, at jeg altså ikke bare lige inviterer dem alle sammen 😉

Jeg havde egentlig håbet, at nogle af april-fødselsdagsbørnene havde vist an – altså hvordan vi gør det? Sagen er nemlig den, at de endnu ikke er delt op i klasser. Det bliver de omkring den 1. juni, så det kan vi ikke rigtig vente på, da Silas har fødselsdag den 3. juni.

Jeg har af flere omgange forsøgt at få ud af Silas, om der er nogle, der har holdt fødselsdag i Sfo’en – altså ligesom i børnehaven, men det kan jeg ikke rigtig få svar på. Jeg tror, det er nemmere at få oplysninger ud af CIA, end det er at få noget om sfo-livet ud af Silas!

Men det ændrer heller ikke på, at drengen gerne vil holde fødselsdag herhjemme – ligesom han gjorde sidste år. Så jeg tror efterhånden, at jeg har ræsonneret mig frem til, at vi inviterer nogle drenge til fødselsdag herhjemme – de drenge som Silas gerne vil have med. Det selvom det faktisk er lidt imod mit princip at ‘udvælge’ nogle, da jeg er opdraget til, at det enten er det ene køn eller alle, der skal inviteres. Men jeg undskylder mig med, at de endnu ikke er inddelt i klasser, samt at det simpelthen er fysisk umuligt at invitere alle med!

Hvad værre er – så ønsker drengen sig en Pokémon-fest!!!! (Indsæt selv skræmt-emoji) Han er som så mange andre drenge her i området pt. inde i en Pokémon-fase, hvor de går ret meget op i Pokémon-kort. Så selvfølgelig ønsker drengen sig en Pokémon-fest! Har jeg nævnt, at jeg hader temafester?

Jeg er på ingen måder kreativ, og det vil derfor ikke være en mulighed at lave festartiklerne selv! Det der ser nemt ud på papiret kommer aldrig helt til at se lige sådan ud i virkeligheden 😉 Og desværre kan jeg konstatere, at jeg er for sent på den, da jeg ellers ville have kunnet finde tonsvis festartikler på eksempelvis Wish til billige penge, men leveringen tager desværre alt for lang tid.

Så lige nu hælder jeg mellem at købe mig fattig på en dansk hjemmeside med festartikler eller simpelthen meddele drengen, at der ikke bliver nogen Pokémon-fest men ‘bare’ en ganske almindelig fødselsdag, som dengang mor her var barn! Altså en fest med intet andet planlagt end menuen 🙂 En fest der for øvrigt var så ganske udmærket!

Som nævnt så hader jeg selv temafester. Ofte synes jeg, at det ligger en masse pres på dem, der er inviteret, og når det så kommer til stykket, ja så er der ikke rigtig noget tema over det alligevel! Sådan har det i hvert fald været til de temafester, jeg har deltaget i. Og har jeg overhovedet behov for at lægge det pres på mig selv, for hvilket tema ønsker han sig så næste år, og hvad så når det bliver lillebror og lillesøsters tur?

Omvendt tænker jeg, at drengen er tilfreds med en invitation, lidt paptallerkner, servietter og lidt bordpynt med Pokémon og måske en Pokeball-kage, hvis jeg virkelig skal stramme mig an 😉 Så måske jeg bare skal springe ud i det. Få inviteret de drenge og ellers lave alletiders fødselsdag for min dreng – på snart 6 ÅR!

Og nu må i meget gerne komme på banen i kommentarfeltet, hvis I sidder med nogle gode ideer 🙂

Tagget , ,

2 tanker om “Børnefødselsdag

  1. Mine var også mini kometer, da de havde den første fødselsdag som “skolebarn” De fik bare lov at vælge hvilken kage de ville have med i kometen, og Ja, jeg lavede kage til alle 60 begge gange ?
    Efterfølgende kunne/kan de få den fødselsdag de ville /Vil have i 1. Klasse.
    Det er også sundt ikke at få sin vilje med alting ? i år skal Frederik F.eks. have drengene med i svømmehal. Så er de 3 drenge som holder det sammen.

    1. Lyder også som en fin løsning og ja, det kan være godt at have noget at se frem til næste år ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.