Chokoladekage med mindre sukker

Indrømmet – jeg er blevet meget glad for at bruge modne bananer i mit bagværk i stedet for sukker. Den anden dag ville jeg lige bage en kage til fryseren, da det jo er et punkt på min to-do-liste under barslen, men da jeg åbnede mit skab var der ikke ret meget sukker tilbage. I stedet fandt jeg nogle bananer, og dermed opstod opskriften på denne chokoladekage med mindre sukker.

Chokoladekage med mindre sukker

Du skal bruge:

 • 250 g. smør
 • 200 g. sukker
 • 4 æg
 • 400 g. mel
 • 4 tsk. bagepulver
 • 3 tsk. vaniliesukker
 • 6 spsk. kakao
 • 1½ dl. mælk
 • 1½ dl. vand
 • 75-100 g. mørk chokolade
 • 2-3 bananer (3, hvis de er små)
 • Hakkede nødder

Sukker og smør piskes sammen. Æggene piskes i et af gangen. Mel, bagepulver, vaniliepulver og kakao sigtes i. Vand og mælk tilsættes. Når dejen er ensartet tilsættes groft hakket chokolade og de mosede bananer. Dejen kommes i en bradepande, og der drysses med hakkede nødder. Bages ca. 35 min. ved 175 º. Jeg tjekker altid kagen lidt før tid, da det kan varierer, hvor lang tid den skal have.

Kagen er til den tunge side, og jeg kunne faktisk godt forestille mig, at den ville være lækker som en dessertkage med en lille klat vanilieis og frisk frugt til.

God fornøjelse!

Tagget , , ,

En tanke om “Chokoladekage med mindre sukker

 1. […] det, med i børnehaven. Jeg havde eller regnet med, at jeg kunne slippe af sted med at tage en chokoladekage med, som jeg efterhånden har bagt så mange gange, at det nærmest ikke kan gå […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.