Daddel-banan-chokoladekage

I sidste weekend fik jeg lavet en lækker kage uden mel og sukker, som jeg helt sikkert kancats anbefale andre at prøve. Der er ikke meget LCHF over den, da der er alt for meget frugt i, men lækker var den alligevel :o) Jeg har set kagen flere steder bl.a. hos Hjemme hos Xenia som har vildt mange lækre opskrifter. Jeg har selv lavet lidt om på opskriften, da jeg ikke lige havde alle de dadler, som jeg skulle bruge.

Kagen er ret tung, så den rækker ret langt, så jeg vil skyde på, at 1 kage rækker til 8-10 personer.

Jeg brugte:

  • 300 g. dadler (jeg brugte tørrede, men har set andre bruge friske)
  • 200 g. mandler
  • 1 moden moset banan (næste gang tror jeg, at jeg vil bruge 2 bananer og 250 g. dadler)
  • 6-7 spsk. Kakaopulver
  • 6 spsk. rapsolie
  • Ca. 1 dl. appelsinsaft – frisk
  • 1½ tsk. vaniliepulver
  • 6 æg
  • Lidt salt

Til at lave dejen brugte jeg min foodprocessor. For mig virker det bedst først at kværne mandlerne til mel, hvorefter jeg blender dadlerne, bananen, kakaoen, vaniljen, appelsinsaften og salt i til det hele er en ensartet masse. Derefter tilsættes æggene et efter et mens foodprocessoren kører.

2014-02-15 17.29.24

 

2014-02-15 17.34.45

Dejen puttes i en springform og bages i ovnen ved 175° i ca. 35 min. ved varmluft. Hvis ikke du har varmluft skal du nok ligge lidt til bagetiden. Uanset hvad er det dog altid en god idé at tjekke med jævne mellemrum, hvor langt kagen er i bagningen, da der også er forskel på fisk indenfor ovne.

Efter inspiration af Xenia skulle jeg selvfølgelig også have chokolade på toppen af min kage. (Har jeg nævnt, at chokolade virkelig er min store svaghed?!?)

Jeg opvarmede derfor langsomt 1 dl. fløde, uden at det kom op og koge. Hældte det over 100 g. mørk chokolade og rørte rundt til massen var en ensartet lækker mørk sag og tilsatte efterfølgende lidt smør, ca. 1 spsk. Smørret har den fantastiske virkning, at chokoladen ikke revner/knækker, når man skærer i kagen.

2014-02-15 22.25.40Da kagen var afkølet kom jeg chokoladen på kagen og stillede det hele i køleskabet. Jeg kom først i tanke om at bage kagen den dag, hvor jeg havde lyst til kage. Den fik derfor kun lov til at stå et par timer i køleskabet, inden at vi satte tænderne i den, hvilket dog umiddelbart godt kunne spises. Jeg fik dog rester af kagen både 2. og 3. dag, og det havde absolut ikke gjort noget, at kagen havde fået lov til at stå 1-2 dage i køleskabet. Den første aften lavede jeg lidt hjemmelavet 2014-02-15 21.23.51bananis dertil. Bananisen var lavet af frossen bananer og lidt fløde, mikset sammen i foodprocessoren og tilsat en lille smule Nutella. Smag efter egen lyst kan tilsættes i stedet for nutella’en :o)

Jeg kunne helt sikkert godt finde på at servere den for mine gæster (og så er det jo kun en fordel, at den bliver bedre af at stå 1-2 dage) og måske bliver madklubben det første ofre næste gang, det er min tur til at være vært.

Tagget , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.