“De brændte børn” på TV2

Debraendteboern_storMon nogle af jer læsere ser denne programrække, hvor Lisbeth Zornig hjælper voksne mennesker med at gøre op med deres barndom?

Jeg synes, at det er en barsk udsendelse men på mange måder en vigtig udsendelse. Vigtig fordi den giver et godt billede af, hvad disse mennesker har været igennem som børn, og hvor meget, det følger dem resten af livet. For en følsom pige som jeg, så er det en barsk udsendelse at se, og jeg får gang på gang bekræftet, at jeg aldrig kommer til at arbejde som socialrådgiver i en familiegruppe. Det vil være som at begå psykisk vold mod mig selv, da jeg slet ikke kan rumme alle de dårligdomme, som børn desværre alt for ofte bliver udsat for.

Jeg ser også dårligdomme i mit nuværende arbejde, men det er på én eller anden måde anderledes – sikkert fordi de fleste voksne mennesker har forudsætningerne for at klare og hjælpe sig selv, selvom det kan være svært for nogle af dem. Børn derimod er fuldstændig overladt til andres varetægt og afhængig af andre – uanset hvordan de andre behandler dem! Og de er loyale uanset hvad, hvilket også tydeligt ses i programmerne. I seneste udsendelse så vi nogle billeder fra hovedpersonens barndom, og se de børneøjne helt uden liv – ja det skærer i mit moderhjerte, da det efter min mening slet ikke er det udtryk, et lille barn skal have! Og jeg er ret sikker på, at hvis jeg arbejdede i en familiegruppe, så ville jeg tage alle børnene med hjem og måske endda skubbe forældrene i havnen, selvom jeg ved, at der ofte er en årsag til, at de er, som de er! Jeg er af den overbevisning, at der ikke er nogen, der ønsker overlagt at skade deres børn, men at forældrene simpelthen ikke selv har ressourcerne, måske fordi de selv har haft en barndom lignende den, de nu giver deres børn. Jeg er sikker på, at de fleste forældre gør, hvad de kan!

Det er dog godt, at der med jævne mellemrum bliver sat fokus på området, da det nok er noget, man som menneske har tendens til at fornægte – eller i hvert fald lade som om – ikke sker, og derfor tror jeg også, at det vil komme bag på de fleste, hvor ofte det desværre sker!

Fra mig skal lyde et stort respekt til de mennesker, som dedikerer deres arbejdsliv til arbejdet med disse børn og unge. Jeg ville aldrig kunne gøre det, men hvor er det godt, at andre kan!

Der kan læses mere om programmet “De brændte børn” på denne side, hvorfra billedet også er lånt. Ellers kommer udsendelsen i aften kl. 20.50 på TV2.

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.