Det lykkedes!

Øjenplastre til børn
Nye seje klapper til øjet – som altid købt hos Barnmedbriller.dk, hvor de altså har mange fine ting til børn med briller.

Jer, der følger mig på Instagram, så sikkert, at fredagen stod på en tur til øjenlæge, hvor Silas’ øjne atter skulle tjekkes. Sidste besøg tilbage i april måned var mildest talt ikke nogen succes, så jeg var lidt – nej ret meget – nervøs for, at det ville ende ud med endnu en fiasko og endnu en formålsløs køretur til Thisted.

Problemet ved øjenlægen har været at få lavet en ordentlig synstest, da Silas er blevet frustreret, når han ikke har kunne se, hvad der var på tavlen. Testen laves på begge øjne, så det er muligt at måle, hvor stor forskel, der er på hans syn. Testen på det gode øje er oftest ikke et problem, men når det kommer til det dårlige øje – ja så plejer han at stejle. Jeg har derfor brugt lidt tid på at tale med ham om synstesten, hvor vi bl.a. aftalte, at han kunne hviske det til mig, hvis han ikke kunne se, hvad damen pegede på.  Og det gik han med til.

På vejen op til øjenlægen kørte vi forbi en lille forretning, og Silas blev stillet til udsigt, at vi kunne køre derind på hjemvejen og købe lidt slik eller en is, HVIS han klarede det flot hos øjenlægen og gjorde, som damen sagde! Ikke særlig pædagogisk, men det er det, der virker her hos os!

Og det gjorde det også i fredags!

Silas klarede synstesten flot og for første gang nogensinde lykkedes det at gøre en synstest fuldstændig færdig, så det gav et klart billede af, hvordan hans syn er. Og det var tydeligt, at der var stor forskel på det ‘dårlige’ og det ‘gode’ øje. Det ‘dårlige’ øje klarede sig mildest talt ikke ret godt! De 2 første linjer på synstavlen blev klaret, men allerede på 3. linje var det som om, at Silas begyndte at se skævt og nævnte den figur, der var ved siden af den, som damen pegede på. På 4. linje hviskede han stille til mig: “Hvad er det moar?”, og det var tydeligt, at han vitterligt ikke kunne se det. Det ‘gode’ øje klarede derimod hele tavlen, og drengen var pavestolt over, at han havde klaret dem alle sammen!

Dommen fra øjenlægen på nuværende tidspunkt var derfor, at vi skulle blive ved med at træne med klappen, og det var nok nødvendigt med min. 4 timer, 5 dage om ugen, hvis det skulle kunne have nogen effekt. Og der er desværre ingen garanti for, at det har nogen virkning! Heldigvis kan han sagtens klare sig med synet på det ‘gode’ øje, men han er selvfølgelig meget sårbar, hvis der skulle ske noget med synet på det øje. Men det er endnu for tidligt at give op, så vi må bare klø endnu mere på, og håbe på, at Silas snart får lidt mere forståelse for, hvorfor han skal bruge klappen – så han ser det som en hjælp i stedet for en plage!

På hjemvejen var vi selvfølgelig omkring butikken, hvor det blev til både lidt slik og en is 😉

Silas var glad – og mor var lettet!

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.