En alt for træt dreng

Provinsmor.dkSkal da lige love for, at det var en træt dreng, vi fik hjem i dag!! Eftermiddagen startede fint med en glad (om end træt) dreng, der gerne ville sidde lidt med Ipad’en, da han kom hjem, hvilket han får lov til hver eneste dag. Vi forsøgte flere gange uden held at lokke ham i bad, da vi godt kunne se, at han var meget træt, men han mente bestemt, at han skulle have aftensmad først – sådan plejer det jo at være.

Aftensmaden blev serveret, og vi var så strikse, at vi krævede, at han fik vasket sine hænder inden måltidet, da hans fingre var kulsorte 😉 Det fik hele drengens verden til at falde sammen, og aftensmåltidet kom derfor til at foregå med en meget ulykkelig dreng – indimellem lige afbrudt af et gab – og Silas spiste overhovedet ikke noget aftensmad – for han skulle ikke have kartofler! Det var tydeligt at se, at han var så træt, at han stort set ikke kunne hænge sammen længere.

Jeg forsøgte flere gange at tale ham til ro, sad med ham mv., uden at det havde nogen som helst effekt. Til sidst blev vi enige om, at vi vist bare måtte tage tyren ved hornene og få ham badet og derefter direkte i seng. Silas var forstålig nok ikke begejstret for at komme i bad, og han var så ulykkelig, for han kunne slet ikke overskue det. Badet blev hurtigt overstået, hvorefter “ked af heden” blev erstattet med vrede. Han fik derfor lov til at sidde lidt for sig selv, indtil han igen var til at nå ind til. Han udtrykte flere gange klart, at han ville ikke i seng, for han var bestemt ikke træt! Da jeg efterfølgende tog ham op og gik ind og satte mig i en stol, gik der lige nøjagtig 2 minutter, før han sov – nej han var bestemt ikke træt 😉 Jeg kan tit undre mig over, hvorfor det skal være så stor en straf at komme i seng, når man er træt og tænker tit over, hvornår det mon ændre sig?

De sidste 3 dage er Silas gået i seng hhv. kl. 18, 19 og igen kl. 18 i aften. Det er åbenbart hårdt at starte op i børnehaven igen efter ferien. I morgen står den på netværksmøde i børnehaven, og jeg må indrømme, at jeg selvfølgelig er en smule spændt. Det er altid svært for mig at tale om, hvilke vanskeligheder Silas har – for man ønsker jo altid som forælder, at ens barn glider igennem tilværelsen uden modstand.

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.