En ualmindelig god dag

Her på bloggen har jeg tidligere luftet, at vores dage i familiens skød indimellem trækker tænder ud. Et godt eksempel er bl.a. dette indlæg. Det er typisk, at jeg altid husker de dårlige dage og at det dermed også blive de dage, der bliver fortalt om herinde på bloggen. Men familielivet er jo heldigvis meget mere, end de trælse dage, hvor alting går i hårdknude.

Derfor vil jeg i dag gøre en undtagelse. Den har nemlig været helt fantastisk hele vejen igennem. Jeg har faktisk flere gange i dag tænkt, at familielivet også kan være nemt og afslappende, hvilket ikke altid er en selvfølge herhjemme. Derfor har tanken: “hvis bare der var nogle flere dage som disse” også sneget sig ind, da jeg synes, at vi i dag har været den harmoniske og rolige familie, hvor tingene bare flasker sig.

Provinsmor.dkDagen startede under gode forudsætninger, da Silas tog 14½ times søvn i nat. Han sov derfor til kl. 9.30 og endnu bedre, det samme gjorde jeg 😉 Han var derfor yderst veludhvilet (me too), da han stod op, og var hurtig til at foreslå, at vi skulle i svømmehal. Svømmehal er og bliver hans yndlings beskæftigelse, og jeg tror han kan fornemme, at han og Henrik hoppede over svømning i tirsdag, da Silas var meget træt. Jeg havde egentlig tænkt, at vi måske skulle en tur i Zoo i dag, da vi ikke har fået brugt vores årskort så meget, men vi blev enige om, at vi ville følge drengens forslag.

Vi fik derfor hurtigt spist morgenmad og pakket tasker og tog en tur i Gigantium Svømmehal, hvor vi var i et par timer. Hele turen igennem var Silas eksemplarisk og gjorde, hvad vi bad ham om (WHAT! er der sikkert nogle, der tænker inkl. mig selv!) Svømmeturen blev selvfølgelig afsluttet med madpakke og is, som vist efterhånden er blevet en tradition. Og er der noget Silas er god til, så er det at danne sig en vane og forvente, at det selvfølgelig skal være, som det plejer.  Ift. plejer ligner han vist meget godt sin mor 😉

provinsmor.dkResten af eftermiddagen har han været træt efter svømningen. Underligt nok faldt han ikke i søvn på vej hjem, hvilket han ellers plejer, da det er en køretur på ca. 35 minutter. Eftermiddagen er gået med at være lidt i haven, se Ipad og ellers bare gå og hygge sig med bl.a. at finde lidt flere sten til samlingen. Det er underligt med de sten – hele hans seng er efterhånden fyldt op med sten, men de har en helt særlig betydning for ham.

Vi har derfor i dag oplevet en meget afbalanceret Silas, som jo også smitter af på os andre, da vi ikke kommer ind i den onde cirkel med irettesættelser, frustration og vrede. Ikke et eneste vredesudbrud har der været fra hverken purken eller forældrene i dag, og det må siges at være nyt, når vi har haft fri hele dagen.

Vi krydser fingre og håber på en lige så skøn søndag – overskuddet herfra er i hvert fald til stede efter i dag!

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.