Endnu en kontrol hos øjenlægen

IMG_0348For en god uges tid siden var det blevet tid til igen at få tjekket op på SIlas’ syn og klaptræning. VI har valgt at skifte øjenlæge – ene og alene af den grund, at vi ikke rigtig kunne blive ved med at håndtere, at den tidligere øjenlæge ikke var til at snakke med og følelsen af, at vi bare skulle hurtigst muligt ud af klinikken igen.

Derfor bestemte vi os til at prøve en helt nyåbnet øjenklinik i håb om, at det ville være en lidt mere sympatisk og pædagogisk øjenlæge, vi mødte. Og jeg må sige, at vi ikke blev skuffet, Han henvendte sig rent faktisk til Silas og stillede spørgsmålene til ham. Og tålmodigheden var også til stede, da Silas så absolut ikke ville være med til en synstest. Vi var faktisk lige ved at opgive, da Henrik fik ham overtalt til det, og Silas’ forklaring var: “At det var jo bare fordi, at han havde brækket øjet!” Og så kan enhver jo forstå, at det ikke er så let at være med til en synstest 😉 Og herefter lykkedes det at få testet øjet.

Og hvor kunne det være fedt at kunne skrive, at besværet virkelig har lønnet sig! Men desværre – det ser endnu ikke ud til, at klaptræningen af højre øje har haft effekt! Det er så ærgerligt, da Silas er blevet rigtig god til at bruge klappen og indimellem helt glemmer, at han har den på. Det kan undre mig, at han kan glemme, at han har den på, når hans syn på øjet ikke er ret godt. Men måske det bare er et udtryk for, at børn er rigtig gode til at tilpasse sig?
Men vi er endnu ikke der, hvor vi giver op. Vi har nu fået besked på at øge træningen til 5 timer/dag, 6 dage om ugen. Det vil sige, at nu skal vi pludselig selv til at træne herhjemme – noget vi ellers primært har kunne overlade til børnehaven, som ikke har haft de samme problemer med at få ham til at bruge klappen.

Om ca. 1½ måned står den så på kontrol igen, hvor der også skal laves en test af, om brillernes styrke stadig  er den rigtige. Noget der indebærer dryp af øjnene 1 time før konsultationen! Øjendråber der sviger og påvirker synet på en ret nederen måde. Og for at krydre det hele, så skal han først have 1 dråbe i hvert øje og efterfølgende en dråbe mere i hvert øje efter 5 minutter. Og jeg aner simpelthen ikke, hvordan jeg skal få drengen overtalt til det? Drengen der ikke engang kan overtales til at spise lidt Panodil i forbindelse med massiv ørepine, der resulterede i en sprængt trommehinde, Drengen der er panisk over for alt, der hedder medicin, dråber, cremer mv. Så sidder der nogle med et fantastisk råd, så modtages det med kyshånd,

Men altså alt i alt en super god oplevelse, selvom resultatet desværre ikke var tilfredsstillende. Vi må sige, at vi nok begge to begynder at nærme os et punkt, hvor der gerne må kunne måles et resultat, så vi kan sige til Silas (og os selv), at det rent faktisk virker. Eller alternativt, at der er én der siger til os, at Silas er ét af de tilfælde, hvor klaptræningen ikke har nogen effekt ift. bedring af synet. Selvfølgelig håber vi stadig på mirakler, men omvendt er vi nok ved at være der, hvor vi også tænker, at det er okay at sige stop, hvis ikke der er udsigt til bedring. Heldigvis kan han jo klare sig ganske fint med det nuværende syn, men er selvfølgelig meget sårbar, hvis der skulle ske noget med det gode øje 🙂 Og vi skal jo huske på, at det stadig er et ganske lille handicap samt at mange familier lever med langt større udfordringer.

Fortsættelse følger selvfølgelig efter næste kontrol!

 

Tagget , ,

En tanke om “Endnu en kontrol hos øjenlægen

  1. […] dryppet øjnene, således at hans syn kunne blive helt korrekt målt. Som jeg skrev i indlægget her, så er det ikke en hemmelighed, at vi har været ret spændt på, hvordan det skulle gå. Silas […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.