Ferie er skøn men…

Ferie med børnI den perfekte verden er dét at holde ferie som en familie kun fantastisk! I den reelle verden er jeg ret sikker på, at det langt fra er sådan. Misforstå mig ikke! Jeg elsker at holde ferie sammen med min familie, og generelt går det også rigtig godt, men at holde ferie laver altså også lidt ravage i det hele, når vi er en familie, der består af individer, der fungerer bedst under faste rammer.

Når det er sagt, så er ferien herhjemme gået markant bedre, end den før har gået. Vi har ikke haft de samme udfordringer med at finde ned i ferie-tempoet, hvilket på ingen måder har givet de samme konflikter, som vi ellers før har haft. Før i tiden tog det gerne 1-2 uger, inden ferie-tempoet indfandt sig, mens det i år tog nogle få dage. Det har faktisk været rigtig rart ikke at skulle bruge så meget energi på konflikter samt ikke at stå tilbage med en følelse af, at ferien faktisk næsten var slut, inden feriestemningen rigtig indfandt sig.

Den første uge af vores ferie, var vi som tidligere skrevet i sommerhus. Herefter har ferien egentlig primært bestået af Tøffetid herhjemme med noget få små turer ud af huset. Tøffetiden har været god, og det har også gjort noget ved søskendeforholdet – på godt og ondt vil jeg tilføje 😉 Alligevel, kan jeg godt indimellem blive ramt af følelsen af, at det er en kedelig ferie for især Silas, men helt ærlig, så tror jeg faktisk, at han er ravruskende ligeglad! Ferie for ham er ikke lig med at skulle ud og se alt muligt og opleve den ene store ting efter den anden. Det døjer han faktisk lidt med at rumme! Ferie for ham er lige så meget, at han selv kan disponere over sin tid og gøre dét, som han gerne vil. Han har efterhånden fået opbygget sig en ret stor gruppe af legekammerater her i nærområdet, så han er faktisk ikke ret meget hjemme men leger fra morgen til aften. Han svinger lige ind engang imellem – enten alene eller med nogle legekammerater, og ellers leger han fra kl. 10 ca. til aftensmadstid – nogle gange længere. Det er så fedt at se, at han har en fest, og livet i byen begynder nu virkelig at bære frugt. Det er fantastisk, at børnene selv finder sammen og leger, og at der er en del legekammerater at vælge imellem, da det jo godt indimellem kan være nødvendigt med lidt afveksling.

Så det er faktisk sjældent, at han når at kede sig, og det giver en ro herhjemme, at vi ikke behøver fare fra det ene til det andet for at underholde. Det har givet os mulighed for at få lavet lidt herhjemme, og samtidig må vi bare erkende, at med den børnegruppe vi pt. har herhjemme, ja så er det altså ikke det letteste i verden at komme hjemmefra. Det koster i hvert fald altid på sove-fronten for minimum ét barn, når vi gør det. Det er okay en gang imellem, men det dur ikke, hvis det bliver for tit.

Og det der søvn hos især Vera, det er altså generelt bare noget rod for tiden! Den opmærksomme læser vil sikkert tænke – har det ikke været det hele tide? Og jo, det er til dels rigtig. Der har aldrig været helt system i soverytmen, men alligevel sådan nogenlunde. Pt. sover hun dog lidt længere om morgenen, og hun er vågen lidt længere tid, inden hun er klar til at komme ud og sove første lur. Den varer så (som altid) alt mellem ½-2½ time, og hvis hun tager en lang lur, kan det være svært at få hende til at sove anden lur – en lur hun altså heller ikke rigtig kan undvære endnu, så ulvetimen kan godt blive lidt drøj at komme igennem. Generelt kan det for tiden føles lidt som at vinde i Lotto, om Vera falder i søvn eller ej. Hun har aldrig været voldsom nem at læse, så det kan derfor være svært at gennemskue, hvornår det er tid til at putte til lur og tid til at komme i seng. Og det er virkelig vigtigt at ramme rigtigt, ellers er det så godt som umuligt at få hende til at sove.

Så selvom ferie er skønt, så begynder jeg alligevel at glæde mig til mandag morgen, hvor vækkeuret igen skal stilles, og rutinerne og strukturen igen vender tilbage. Efter knap 4 ugers ferie, så tror jeg faktisk, de fleste af os er klar til at vende tilbage til hverdagen. En hverdag som bliver markant anerledes for Vera og jeg – den står nemlig på job- og vuggestuestart!

Hvad mon I andre har lavet i jeres ferie og har I det lidt på samme måde som mig? 

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.