Ferietid

2015-07-20 11.28.49Ferien er i fuld gang herhjemme og er faktisk allerede ved at gå på hæld. 3 uger går jo på ingen tid! Ferien har indtil nu budt på 2 ture i Fårup Sommerland,  en tur i Dyrefarm og en tur i badeland i Skallerup Klit i dag. Derudover har Silas brugt en del tid på at lege med sine venner, kusiner og fætre og ellers bare haft tid til at lege med sig selv og slappe af, og det er vel også det en ferie skal bruges til? Vi har netop talt om, at vi ikke har været ude på så meget, men når jeg sådan lister det op på papiret, så er det vist i bund og grund godt nok. Nej vi har ikke været på ferie og overnatning uden for hjemmet, men det er et bevidst valg, vi har taget, da vi år godt kunne tænke os at tage på nogle én-dags-ture i stedet for.

Alligevel sidder jeg nok lidt tilbage med følelsen af, om vi har lavet nok med Silas her i ferien? Hvad har han at fortælle, når han vender snuden tilbage til børnehaven på mandag? Men er det ikke kun mig, der sidder med den følelse? I bund og grund, så tror jeg egentlig ikke, at Silas synes, at hans ferie har været kedelig og lang. Ikke én gang har han ønsket at komme i børnehave, og det plejer han nu ellers gerne at ville. Så mon ikke, at han synes, at ferien har været okay! Og hvorfor pokker har man det på den måde som forælder?

Da jeg var lille var vi heller ikke af sted til noget hver evig eneste dag i ferien. Det var netop nogle få ture, hvor vi var hjemmefra hele dagen eller en lille ferie på nogle dage, og resten af ferien gik ellers hjemme på gården og leg med mig selv og vennerne. Og jeg tænker ikke selv, at mine sommerferier var kedelige. Så hvorfor rammer de tanker mig i forhold til Silas? Måske fordi, at nutidens børn er vant til, at der skal ske noget, og at det så er hårdt, når det er os som forældre, der skal sørge for, at der sker noget 24/7? Silas bliver hurtigt rastløs, hvis ikke der sker noget, og når det sker, kan jeg godt blive ramt af følelsen; vi burde også gøre det og det! Men det gør vi altså ikke, og mens jeg skriver dette, tænker jeg egentlig, at det er okay! Børn har for pokker også brug for dage, hvor der ikke skal ske det helt store – hvor de netop selv kan bestemme over deres tid!

I dag var vi som sagt en smut i Skallerup Klit for at tage i Badeland. Måske ikke den mest smarte dag grundet regnvejret, men vi skulle alligevel en smut til Hjørring hos en fotograf, da jeg har været så heldig at vinde en fotografering i en konkurrence på Facebook. Jeg glæder mig helt vildt til at se billederne, og måske endda til at vise dem her på bloggen 🙂 Men badeturen blev kort – 1 time ca., da Silas syntes, at der var alt alt for mange mennesker, og det var der virkelig også. Så godt 500 kr. fattigere (hvad sker der for en pris af 130 kr. pr. person Skallerup!!!) vendte vi snuden hjem igen.

Nu har vi få dage tilbage, inden hverdagen igen rammer os her i familien. Og jeg glæder mig faktisk en smule. Det kan jeg selvfølgelig nemt sige, da min hverdag stadig hedder barsel (i en kort periode endnu!!). Men jeg trives bedst med struktur, og det er som om, at det hele skrider for os her i ferien, så det bliver godt at vende tilbage til hverdagens kendte rammer. En hverdag der inden længe igen står til at skulle ændres, når barselslivet ophører. Dét glæder jeg mig til gengæld slet ikke til – i hvert fald ikke lige nu!  2015-07-20 11.01.372015-07-20 10.34.50 2015-07-20 12.02.22 2015-07-20 11.29.09 2015-07-24 09.23.05 2015-07-24 10.36.55 2015-07-20 12.58.54 2015-07-20 13.02.15

Tagget , , ,

En tanke om “Ferietid

  1. […] læse lidt mere om vores ferie i indlægget Ferietid og ellers er her lidt billeder fra de seneste uger på […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.