Fødselsdagsforberedelser

I morgen er en stor dag. Ældste-arvingen fylder 6 år. Han glæder sig helt vildt og for første gang har jeg oplevet, at han har talt ned hele ugen. Det vanlige plageri har også været på et minimum den seneste tid for hver gang, har han selv tilføjet; “nåå ja – der er jo ikke så lang tid til min fødselsdag!” Han har jo nok efterhånden lært, at det har været vores svar hver gang, han ønsker sig en ny ting.

Men 6 år – det er jo for vildt! Han har taget et kæmpe ryk de seneste par måneder rent udviklingsmæssigt. Det har gjort ham godt at komme i SFO – noget der for øvrigt stadig går fantastisk godt! Han begynder at være en ‘rigtig’ stor dreng – både af væremåde og af udseende, og det er faktisk ret vildt at opleve, hvordan han gradvist bliver mere og mere selvstændig. Total kliche-agtig 😉  

Pinsen står derfor for vores vedkommende på fødselsdagsfejring hele 2 gange, og dagen i dag skal derfor bruges på forberedelse af den første fejring i morgen – indkøb, oprydning, rengøring og forberedelse af det første mad. Her er familien inviteret til frokost. Menuen står på hotdog og burger fra grillen og kagemand til kaffen. Helt efter drengens ønsker! Jeg bager selv burgerbollerne og kagemanden, men ellers er det en menu, som er forholdsvis hurtig at stille an.

Det er rart, så vi også har tid til at fejre lidt fødselsdag i morgen tidlig. De sidste mange år har Silas haft fødselsdag en hverdag, hvorfor Henrik ikke har været med til at give gaver, spise morgenmad mv. I år falder det på en lørdag, og jeg glæder mig til, at vi kan være sammen om det alle sammen. Jeg har luftet for Henrik, at vi fremover begge skal tage fri til eksempelvis kl. 9, når ungerne har fødselsdag, så de kan opleve, at morgenen er lidt særlig og ikke ‘bare’ det sædvanlige tummerum. Det gør ikke noget, at dagen er lidt speciel – hvem kan ikke selv huske fornemmelsen, når man som barn havde fødselsdag?

Søndagen står på ingen planer, mens der mandag skal holdes børnefødselsdag. Silas har inviteret 9 drenge til sin fødselsdag, og han glæder sig rigtig meget. Jeg var derfor begyndt at blive smånervøs, da der ikke rigtig var nogle, der meldte sig til, men i går væltede det heldigvis ind med tilmeldingerne, så fødselsdagen skal nok blive et hit. Jeg har købt lidt Pokémon pynt og så bliver det ikke mere end det. Silas har igen bestemt menuen – pizza og kagemand med slik. Så det er jo også dejlig nemt at gå til 😉

Men nu må jeg i gang – MindsteDur Vera er jo ikke kendt for at sove ret længe 😉

Men ha’ en skøn pinse – vi håber pinsesolen kommer frem fra sit skjul, så vi alle kan få nogle lækre fridage 🙂

Tagget , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.