Forskellen på 1. og 2. graviditet

23+4 (3)I dag har jeg rundet de 25 uger af graviditeten og har tænkt lidt over, hvor meget anderledes det er, at være gravid denne gang. En del af det skyldes måske, at en stor del af året er gået med bryllup, og resten er vist bare fordi, at det er 2. gang, jeg er gravid. Her er nogle af de ting, som jeg især har tænkt over er anderledes.

 • Første gang viste jeg nøjagtig, hvor langt fosteret var i sin udvikling på nuværende tidspunkt.
 • Første gang var det som om, at tiden sneglede sig af sted.
 • Første gang læste jeg den ene graviditetsbog efter den anden – og gerne mere end én gang.
 • Første gang skrev jeg små noter om, hvornår jeg første gang mærkede liv, oplevede fosteret havde hikke mv.
 • Første gang hvilede jeg utroligt meget på sofaen.
 • Første gang tog jeg meget mere på.
 • Første gang var jeg overbevist om, at fødslen ville blive som at smutte mandler.
 • Første gang brugte vi en del tid på at snakke om, hvilket navn drengen skulle have. Absolut ikke nogen let opgave, da vi har meget forskellige holdninger til dette.
 • Første gang gjorde jeg mig mange tanker om dét at skulle være mor, og jeg kunne slet ikke forestille mig, at det også ville være rart, når barnet blev større. Det var spædbarnet, jeg glædede mig til.
 • Anden gang er det som om, at tiden flyver af sted, og terminen rykker tættere på, uden at jeg når at tænke over det.
 • Anden gang har jeg stort set ikke åbnet en bog om dét at være gravid – men har mere gjort det, jeg lige kunne huske var vigtigt.
 • Her anden gang har jeg ingen idé om, hvilken uge jeg første gang mærkede liv.
 • Anden gang er mit aktivitetsniveau en del højere, da Silas ikke tillader, at jeg sidder på min flade, og der er mange flere praktiske gøremål, der skal ordnes.
 • Anden gang har jeg heldigvis ikke taget lige så meget på. Dels nok fordi jordmoderen fik ret ved første graviditet (hun sagde; “husk det man spiser sig til, forsvinder ikke af sig selv igen!” Behøver jeg at sige, at jeg dengang blev ret så fornærmet på hende? Efterfølgende har jeg dog fundet ud af, at hun havde så evigt ret!) og dels fordi, at jeg naturligt bevæger mig mere, og først lander i sofaen efter Silas’ sengetid.
 • Anden gang har jeg brugt lidt mere energi på at tænke på fødslen og håbe på, at sidste fødsel ikke gentager sig!
 • Anden gang har vi ikke brugt så meget tid på at snakke om navnet. Vi har nok opgivet, da vi vist allerede har brugt det ene drengenavn, som vi kan blive enige om! Måske bliver det bare Silas Jr? 😉
 • Anden gang har jeg ikke tænkt så meget over, hvordan det vil være at blive mor igen. Jeg har til gengæld tænkt rigtig meget over, hvordan lillebror kommer til at passe ind i vores familie og ikke mindst, hvilket sind lillebror får.
 • Denne gang glæder jeg mig ikke bare til spædbarnet, men kan glæde mig helt vildt til, at de bliver lidt større.

Er sikker på, at der er mange flere forskelle, som jeg bare ikke kan huske lige nu. Så måske kommer der endnu et indlæg i serien 😉

Tagget

2 tanker om “Forskellen på 1. og 2. graviditet

 1. <3 <3 <3 <3 Et hjerte til hver af jer!

 2. […] af, hvordan det er, at være gravid for 3. gang. Ved graviditeten med Valde lavede jeg et indlæg om forskellen på første og anden graviditet. Og ganske kort kan jeg konkludere, at forskellen mellem 2. og 3. graviditet – for mig […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.