Glædelig jul

IMG_0447Så blev det endnu engang jul. December er på bedste kliche-vis fløjet af sted, og jeg synes ærlig talt ikke, at det er til at forstå, at det allerede er i morgen, at vi igen skal sidde omkring julebordet, danse om juletræet og dele gave på kryds og tværs. Men det er det, og der er minimum én herhjemme, der har svært ved at vente! Og det er jo det, det drejer sig om – børnene.

Jul med børn er noget ganske særligt, og det er sjovt, som ens egen jul ikke er så vigtig – det er mest vigtigt, at børnene får nogle gode oplevelser. Vi har endnu ikke fået lave de store traditioner herhjemme, men jeg er sikker på, at de så småt begynder at komme i takt med, at Silas er blevet så stor, at han begynder at forstå det magiske ved julen. Men de seneste år har vi da selv været ude og hente juletræet, og vi får også altid bagt rigeligt med småkager og lavet lidt konfekt. Og nogle traditioner hænger jo ved fra min egen barndom, fx at juletræet først skal pyntes den 24. december. Eller det vil sige, at jeg de seneste år har slækket lidt på det – netop på grund af børnene – så træet er blevet pyntet d. 22. eller 23. december. Noget, som hvis du havde spurgt min mor, var helt uhørt nogle år tilbage! Jeg blev faktisk totalt fornærmet og sur et år, fordi min mor havde pyntet træet den 23. december – ‘bare’ fordi der var kommet et barnebarn! En historie, der bliver vendt minimum 1 gang hver evig eneste jul 🙂  Men I år har vi endnu ikke pyntet træet – det har vi simpelthen ikke nået.

Juletræspyntning i 2014 - som så mange andre steder, så er det altid barnet, der sætter stjernen på!
Juletræspyntning i 2014 – som så mange andre steder, så er det altid barnet, der sætter stjernen på!

 

Juletræspyntning i 2013
Juletræspyntning i 2013
Juletræspyntning i 2013
Juletræspyntning i 2013

I år skal vi for første gang holde jul hjemme! Det bliver underligt selv at skulle stå med julemaden og danne rammen for nogens juleaften, men jeg tror også på, at det bliver skønt og afslappende! Både for store og små! Det bliver rart ikke at skulle slæbe gaver frem og tilbage sammen med alt det andet, man skal have med, når man har små børn. Det bliver nemt at børnene kan puttes i deres egen seng, når de trænger til det. Og det bliver rart, at de bare kan få lov til at pakke alle gaverne helt op, uden at vi skal få stress over at holde styr på alle delene. Samtidig bliver det rart at live en lille sluttet forsamling på 7 mennesker, selvom Silas synes, at det er lidt kedeligt, at der ‘kun’ kommer 3 gæster. Jeg tror nu, at det bliver godt for Silas, at der ikke bliver alt for mange mennesker at skulle forholde sig til, og jeg tror det meste kan reddes med, at storbroderen kommer 😉

I morgen står dagen selvsagt på madlavning, pyntning af juletræ sammen med Silas og selvfølgelig Disneys juleshow.

I ønskes alle en glædelige og fredfyldt jul med god mad, gode gaver,
kærlighed og ikke mindst familietid!

Juleaften 2012
Juleaften 2012
Juleaften 2011
Juleaften 2011

 

Tak til alle jer, der følger med i mit lille univers,
s
elvom der i øjeblikket er lidt langt mellem indlæggene!

 

 

Tagget , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.