Hagesmække fra Zoo-design – en anbefaling

Hagesmække fra Zoo-designReklame

Mon ikke flere af os kender det der helvede, når børnene de selv skal lære at spise? Det kan kræve sin tålmodighed at lade dem sidde og ‘makke’ med det selv – for ikke at nævne oprydningen bagefter. Det er jo lige før, at det indimellem kan tage lige så lang tid at rydde op som selve måltidet! Men vi ved jo også godt, at det er en nødvendighed – børn er nødt til at prøve selv for at lære det.

Derfor skal man altså ikke kimse af en god hagesmæk! Jeg er personligt ikke så meget til at trække mine børn i de der jakke-lignende hagesmække, når de skal spise. Jeg ville selv synes, at det var virkelig ubehageligt at være pakket sådan ind under måltidet, og som jeg tidligere har nævnt, hvis ikke selv, man bryder sig om det – ja så trækker man heller ikke sit barn i det! Og der findes også mange andre produkter på markedet, hvor ideen er rigtig god, men når det bliver ført ud i verden, så er det ikke rigtig en god løsning alligevel.

Og nu sidder I nok og tænker: “En hagesmæk er sgu da en hagesmæk!” Det har jeg også selv tænkt tidligere og det har egentlig aldrig rigtig været noget, jeg har spekuleret en masse over – altså lige på nær, når jeg har irriteret mig over de hagesmække, som jeg tidligere har brugt!

Så mødte jeg Mie Bjerregaard. Hun har først og fremmest arbejdet i institution siden 1985, så man skulle synes, at hun også havde lidt erfaring med det her “spis-selv-projekt”. Og selvfølgelig har hun det! Hun har valgt at bruge disse erfaringer og har etableret  Zoo-design, hvor hun bl.a. producerer Hagesmække.

Og det var egentlig der, at jeg blev interesseret. Jeg fik nemlig lov til at se og mærke de hagesmække, som Mie producerer. Og de var virkelig skønne. Forsiden var prydet af de fineste print (primært af dyr), mens der på bagsiden er fleece. Det er ret praktisk, da fleece ikke suger fugt til sig, og det er derfor med til at holde børnene tørre.
Mie lovede tilmed, at stoffet hun bruger til sine produkter holder farverne – selv efter mange vask, samt at pletterne fra børnenes mad ikke sætter sig fast i stoffet pga. stoffets tætte vævning og stoffets øvrige kvalitet. Hagesmække bliver normalt ret grimme – fulde af pletter eller ret forvasket.Hagesmække fra Zoo-design

Nu har jeg selv fået lov til at prøve hagesmækkene, og det er virkelig rigtig, at det er lette at holde rene. Det er som om, at maden ikke på samme måde går ind i stoffet, og jeg har ikke oplevet, at Valde er blevet våd igennem hagesmækken. Selv en god gang tomatsuppe kunne smækken holde ude, og der var ingen pletter at se efter vask! Vi ved jo ellers godt, hvordan små børn ser ud efter en gang suppe, og netop tomatsuppe plejer ellers at være en god synder til varige pletter efterfølgende, hvis ikke man sørger for at få smækken lagt i blød. Men det klarede hagesmækken altså med bravour!

Samtidig er smækken rigtig blød. Den her falder helt naturligt ind til kroppen på Valde, og den generer ham ikke på nogen som helst måder. Udover fleecens egenskab i forhold til fugt – ja så det jo også dejligt blødt at have mod huden og er med til at hagesmækken ikke føles stiv. Valde er ret begejstret for hagesmækkenes print, hvor jeg har valgt både de lidt  mere farverige og de mere farvedæmpede modeller. Og det er jo en god mulighed for at få en snak om de forskellige dyr og farver, og han spørger næsten altid ind til, hvilket dyr, det er, der er på hagesmækken.

Men ud over de ting, jeg allerede har nævnt, så er jeg simpelthen nødt til at fremhæve hagesmækkens længde! Det var faktisk længden, der i første omgang fangede mit blikfang.
Den er nemlig så lang, at smækken fint kan sættes ind under tallerkenen, uden at det begrænser Valde i hans bevægelighed. Og vupti, så fanger hagesmækken pludselig alt det, der ellers ville være røget ned på gulvet og stolen!! Vældig praktisk! Det er altså blevet væsentlig hurtigere at rydde op efter måltidet.

Mie HAR virkelig formået at udarbejde et godt produkt, og jeg kan som mor godt fornemme, at hun har brugt sine egne erfaringer fra sit arbejde med børnene. Hun har tænkt på de små detaljer, som kun mødre/pædagoger ser som et gode – bl.a. materialerne, længden, trykknapperne i stedet for snor og tilmed flere trykknapper, så hagesmækken passer bedst muligt!

Som I sikkert kan fornemme, er jeg ret begejstret for de her hagesmække fra Zoo-design, og jeg er blevet overbevist om, at en hagesmæk altså ikke ‘bare’ er en hagesmæk! Jeg vil derfor til enhver tid anbefale jer at prøve dem selv – herhjemme kommer vi i hvert fald ikke til at bruge andre igen. Hagesmækkene er med sine 89 kr., nok lidt dyrere end andre hagesmække, men jeg synes faktisk at prisen er fair efter at have prøvet smækken pga. dens egenskaber og holdbarhed. Jeg vil i hvert fald personligt gerne give det for dem.

Men ud over hagesmækkene, så har Mie selvfølgelig også andre produkter. Bl.a. savlesmækker (der faktisk blev kåret som testvinder i februar 2016), sengetøj, suttesnore, legedragter, tøj, sanseklude mm..

Så hvis du er blevet nysgerrig, så synes jeg da så absolut, at du skal kigge forbi Mies hjemmeside, hun laver nogle fine ting 🙂

Hagesmække fra Zoo-design Hagesmække fra Zoo-design Hagesmække fra Zoo-design Hagesmække fra Zoo-design

Tagget , , , ,

5 tanker om “Hagesmække fra Zoo-design – en anbefaling

 1. Nåhr, hvor de er fine! ❤️
  Tror dog ikke helt de vil vække jubel hos mine poder på hhv. 5, 9 og 12 år… Og desværre skal vi ikke have flere. Eller faktisk ikke desværre. Men hvor er de som sagt fine!

  1. Nej det kan godt være, at de vil blive lidt trætte af at skulle have dem på, fordi mor synes, de er fine ?

 2. Ej, de er godt nok vildt søde og ser lækre ud. Jeg vil skrive dem på dåbs-ønskesedlen til knirkemesteren.

  Jeg har nu egentlig været glad for de der “trøjer” – hvis bare de var lavet i et andet materiale. Jeg synes tit det er sådan noget stift stads, der netop ofte kommer i vejen for barnet.

  1. De er rigtig fine og ikke mindst lækre at have på for de små ? Men ja jeg har det fuldstændig som dig i forhold til de trøjer – de må være vildt ubehagelige at have på. Måske Mie fra Zoo-design skal overveje at lave nogle ?

 3. […] ikke, at jeg kommer til at bruge andre igen. Du kan læse eller genlæse hele min test lige her, hvis du har […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.