Hjemmelavet pesto af bredbladet persille

Pesto af bredbladet persille

Jeg kan næsten spise pesto til alt, især hvis den er hjemmelavet. En af mine favoritter er lavet på bredbladet persille, som ikke smager alt for meget af persille 😉 Jeg bruger bl.a. pestoen til grøn salat, tomatsalat, til at blande sammen med hytteost, på pizza, til kartoffelsuppe, på brød og så videre… Et hurtigt og nemt tilbehør at lave og som samtidig er fyldt med de lidt mere sunde fedtstoffer, som vi jo skal have lidt af 🙂

Pesto af bredbladet persille

1 lille glas
40 g mandler
40 g revet parmesanost 
1 bundt bredbladet persille (en god håndfuld)
1,5 dl. olie (olivenolie eller rapsolie) 

Jeg bruger minihakkeren til min stavblender, når jeg laver pestoen. Jeg starter altid med at blende mandler for sig selv først – det synes jeg er nemmest. Herefter tilsætter jeg revet parmesanost, bredbladet persille og ca. halvdelen af olien, hvorefter jeg blender det hele sammen. Jeg tilsætter gradvist mere olie, indtil pestoen har den konsistens, som jeg gerne vil have. Det kan variere lidt afhængigt af, hvor meget persille, der bruges.

Herefter hælder jeg pestoen på glas, hvor det sagtens kan holde sig i en uges tid i køleskabet.

Pesto af bredbladet persille

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.