Hvad betyder venskab?

Ja det er jo egentligt en meget svært spørgsmål at besvare, da jeg er ret sikker på, at der findes forskellige definitioner af dette alt efter, hvilken værdi man selv putter i ordet venskab.

Jeg har mange forskellige slags venskaber, og jeg føler, at jeg så nogenlunde ved, hvad jeg kan forvente af mine forskellige venner. For heldigvis er venner jo forskellige – ellers ville det nok blive for kedeligt, og det er egentlig meget rart at vide, hvor man skal søge hen i de forskellige situationer. Nogle ting er gode at snakke med én veninde om, mens andre ting er godt at tale med en anden veninde om. Er jeg mon den eneste, der har det sådan?

Men jeg kan jo i hvert fald starte med at fortælle, hvad venskab betyder for mig, og hvad jeg ligger i ordet – uanset hvilken type venskab, der er tale om! Så er I andre jo selvfølgelig velkomne til at skrive i kommentarfeltet, hvad venskab er for jer!

For mig betyder venskab, at jeg er sammen med en person eller flere, som jeg har det godt sammen med, og som jeg kan grine og græde sammen med. Det er vigtigt, at man kan dele livets glæder og sorger sammen, selvom der selvfølgelig også er forskel på, hvor meget man deler fra venskab til venskab. For mig behøver venskab dog ikke at indebære, at der er daglig eller ugentlig kontakt, da jeg ikke ser manglende kontakt som tegn på et dårligt venskab. Jeg oplever faktisk indimellem, at venskaberne er mindst lige så gode, selvom man måske kun snakker sammen en gang imellem. Det vigtigste for mig er egentlig bare, at det føles naturligt, og at man kan starte der, hvor man slap sidst. Her har de sociale medier helt sikkert også noget at sige, da man jo stadig kan følge lidt med i hinandens liv, selvom der ikke er direkte kontakt – det afhænger selvfølgelig af, hvor meget man deler på de sociale medier.

For mig er det også vigtigt, at ærlighed og troværdighed er en del af et venskab. Og her tænker jeg egentlig ærlighed på flere niveauer.

1) Det ligger mig meget på sinde, at mine venner føler, at de kan fortælle mig noget, uden at det fortælles videre til andre. Jeg vil gerne være den person, som mine venner føler, de kan tale med i fortrolighed, hvis der er behov for det.

2) At man som venner kan sige sin ærlige mening til hinanden. Igen vil der selvfølgelig være forskel på dette ift. dybden på venskabet, men uanset hvad, så er det sgu vigtigt for mig! Jeg er en person, som gerne siger min mening til andre, og samtidig har jeg det fint med, at andre siger deres ærlige mening til mig. Jeg har altid haft det godt med “svesken på disken” og vil hellere høre tingene direkte end af omveje. Alle ved at tingene kan ændre sig hver gang, det går igennem et led, så indimellem er resultatet heraf, at der sniger sig nogle usandheder ind, som man ellers kunne have undgået. Jeg kan sagtens i disse situationer føle mig såret og kan indimellem blive i tvivl om, hvorvidt der er tale om venskab, eller om venskabet er det værd. Resultatet bliver i hvert fald, at fortroligheden er væk fra min side!

3) Og ærlighed på det sidste niveau – det er vigtigt for mig, at jeg kan stole på, at det mine venner fortæller mig er sandheden, da det jo altid vil være med til at farve min verden i ét eller andet omfanget.

Og hvor vil jeg så hen med indlægget? Egentlig ikke andet end at give jer endnu et indblik i, hvordan jeg selv opfatter mig selv som person. En opfattelse, som jeg håber de nærmeste omkring mig kan nikke genkendende til – ellers er i jo altid velkommen til at sige det til mig 🙂

Hvad betyder venskab mon for jer andre, og hvilke værdier værdsætter I mest? 

Tagget , ,

En tanke om “Hvad betyder venskab?

  1. […] Forleden stødte jeg på dette citat, og det ramte plet – i hvert fald for mig! Jeg er af natur et meget ærligt menneske, og det er dumt at spørge mig om noget, hvis ikke man ønsker at få et ærligt svar! For mig er det vigtigt at være sådan – folk skal kunne regne med, hvad jeg siger. Det skrev jeg bl.a. lidt om i mit indlæg omkring venskab. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.