Hverdagens små øjeblikke #11

Jeg har tidligere skrevet om, at en sætning, der ofte bliver brugt herhjemme er: “Du er dum, mor!” Vi har indtil videre forsøgt at ignorere det i håbet om, at Silas så ville stoppe med at sige det. En løsning vi havde stort held med, da dét at bande var et kæmpe hit. Denne gang er effekten dog udeblevet, og det hele er eskaleret en smule, således at vi til sidst stort set var dumme uanset, hvad vi gjorde, og “Du er dum!” blev erstattet med “Jeg hader dig!”

Vi blev derfor i weekenden enige om, at vi måtte tage skrappere metoder i brug for at komme over dette, da vi begge var ved at være godt og grundig træt af det. Vi blev derfor enige om, at hver gang Silas sagde én af disse strofer, så måtte han lige en tur på værelset. En metode, som jeg i bund og grund er modstander af, da det gerne skal være hyggeligt at være på sit værelse og ikke en straf. Det var dog bare som om, at der ikke rigtig var andre udveje, og effekten viste sig dog også hurtigt. Efter et par turer på værelset var han klar over, at vi rent faktisk mente det! Derefter skete det nogle gange, at det smuttede for ham (man skal jo ikke underkende vanen), hvorefter han skyndte sig at lave det om til: “Du er sød” eller “Nu er du ikke dum”, så han ikke skulle på værelset. Så det var tydeligt, at pointen så afgjort var fanget!

Men alt det her gav i går anledning til et fantastisk grin. Henrik var ved at bade Silas – en ting, som Silas ikke altid værdsætter lige meget. Under selve badeakten siger Silas til Henrik:

“Du er ikke dum far. Og hvis du var, så ville jeg ikke sige det!”

Hvad han så reelt mente i situationen, det må vist stå hen i det uvisse. Men jeg tror nok, at faderen måtte trække lidt på smilebåndet, og det er jo bare det, han kan ham Silas. Uanset hvor irriterende han til tider kan være, så er han også en fantastisk charmerøv, som ofte lige smider et guldkorn, så man slet ikke kan lade være med at smile og elske ham en lille bitte smule mere ♥

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.