Hverdagens små øjeblikke #14

Lørdag var vi alle 4 ude og køre en tur, da Silas havde nogle “mønter” fra Klub Legekæden, som vi fik i forbindelse med julegavekøbene. Fredag aften kom jeg til at nævne, at han skulle passe på dem, da man kunne købe legetøj for dem. Og så havde vi jo balladen! Drengen syntes helt sikkert, at vi skulle ned og bruge dem, og det var stort set det første han nævnte lørdag morgen.

Så vi blev pakket alle fire og vovede os ud i blæsevejret. På køreturen derned var jeg ved at give Henrik en reprimande over en for sagens vedkommende fuldstændig ligegyldig ting. Pludselig lyder det over fra bagsædet:

” I skal ikke skændes!”

Og det skal siges, at der på ingen måder var tale om et skænderi (faktisk har vi aldrig skændtes i de 11 år, vi har været sammen), men det viser bare, hvor meget de små ører egentlig følger med i, og hvor meget det påvirker de små poder, hvad de hører. I sådan et tilfælde bliver man lige gjort opmærksom på, at vi som forældre i høj grad skal tænke over, hvad vi siger, mens ungerne hører på, da de altså hører mere, end vi regner med, og måske ikke er lige så gode til at gradbøje alvoren i det, de hører.

Så jeg må vente med at give reprimanderne til ungerne er gået i seng for eftertiden 😉

Tagget , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.