Jesperhus Blomsterpark

I går besluttede vi os til, at det var ved at være tid til at komme ud og være turister i det danske land. Vi inviterede derfor mine forældre med i Jesperhus Blomsterpark, da vores årskort til Aalborg Zoo giver gratis adgang hertil. Henrik har aldrig været i Jesperhus, og jeg har nok ikke været der de sidste 15 år, så det var helt oplagt at tage en madpakke under armen og køre på oplevelse i Jesperhus.

Silas virkede umiddelbart til at være i meget godt humør inden afgang. Det gode humør forsvandt dog under den ca. 1½ times køretur derop, hvor han til sidst var meget vred. Den eneste grund til hans skiftende humør, jeg kan komme i tanke om, er, at Silas ikke er ret god til at køre langt + at han måske sad og blev lidt træt i løbet af turen.

Vreden forsvandt dog overhovedet ikke, da vi endelig nåede frem til parken, og det var tydeligt, at det var overvældende for Silas. Derudover er forlystelsesparker jo altid så smarte, at de placerer deres souvenirbutik lige ved indgangen, så vi børnefamilier skal igennem en kamp for at komme videre! Jeg forstår egentlig ikke, at vi børnefamilier ikke går i samlet protest over dette, for vi kan da umuligt være de eneste, der har problemer med det? Silas fik derfor et nyt sørøversværd, inden vi overhovedet havde set noget af parken. Jesperhus BlomsterparkRet hurtigt endte vi i området med forlystelserne til børnene, hvor Silas jo helst skulle prøve det hele i løbet af de første 5 min. Han var fortsat meget vred og stort set ikke til at komme i nærheden af. Vi tænkte nok hver især, at det ikke lige var i går, vi skulle have valgt at tage på tur. Vreden aftog heldigvis, da han dels fik lov til at gå lidt for sig selv i området og dels fik en stor is af sin mormor. Derefter var han igen den glade Silas, som vi kender.

Dagen var dog fortsat meget på Silas’ præmisser, og det var begrænset, hvor mange blomster vi fik set! Vi var dog alle en tur i Parkens JungleZoo, hvor dyrene lever sammen i et tropemiljø. Hvis ikke vi havde det varmt, inden vi kom ind – så fik vi det i hvert fald! Silas synes dog, at det var meget sjovt at se alle dyrene og løbe inde mellem træerne/buskene.

Jesperhus BlomsterparkSilas blev lige tanket op med vindruer, inden han var klar til at gå på opdagelse på egen hånd i JungleZoo. Efterfølgende fik vi besked på at lukke tasker mv., da aberne gik i dem. Mon ikke Silas (og os andre) havde fået lidt at et chok, hvis han pludselig havde delt plads med en abe?Jesperhus Blomsterpark

Jesperhus Blomsterpark Jesperhus BlomsterparkDer kigges på fisk.Jesperhus Blomsterpark Jesperhus BlomsterparkDer var også mange smukke blomster i JungleZoo.

I forlængelse af JungleZoo’en lagde Hugo-land, som var en stor indendørs legeplads og junglesti, hvor Silas fik et godt stykke tid til at gå.

Jesperhus Blomsterpark Jesperhus BlomsterparkFar og søn på tur i Junglestien. Behøver jeg at sige, at jeg nogle gange er glad for at have undskyldningen: “Jamen jeg er gravid” 😉 Jesperhus Blomsterpark Jesperhus BlomsterparkRitas rævehule med flere ind- og udgange. Silas var ved at se, om han kunne få lokket mig med derind, så kunne vi sidde derinde, og han kunne nusse i mit hår. Mit hår er Silas’ nusseklud og er noget, han finder ro ved. Han fik dog ikke held med det 😉

På en tur som denne bliver det meget tydeligt for os, at Silas altså ikke klarer alle ting på samme måde, som de fleste andre børn. Det særlig sensitive sind kommer meget til udtryk, og man kan nærmest se på ham, hvor stressende og hårdt det er for ham at være i et miljø, hvor der er så mange mennesker/indtryk/forlystelser mv. Han får meget svært ved at blive i én aktivitet, og han kan slet ikke forstå, at vi nok skal nå det hele. Behovsudsættelse er en by i Rusland i disse situationer! Vi ender derfor nok med at give efter på nogle ting, fx is før middagsmaden, køb af sørøversværd, men gør det udelukkende for at forsøge at undgå, at oplevelsen bliver et nederlag for Silas (og måske også for os som forældre!). Samtidig er vi enige om, at vi også indimellem bliver nødt til at udfordre ham, da han også er nødt til at lære at agerer i disse situationer.

Alligevel sniger misundelsen sig engang imellem ind på mig, da det ser så hyggeligt ud, når de andre familier kan tage tingene stille og roligt i stedet for at stresse og hele tiden være på vagt for at forsøge at undgå den næste konflikt. Det skal på ingen måde forstås på den måde, at vi ikke hygger os, når vi er af sted. Det er nok bare på nogle andre præmisser end andre familier, og tvivlen om, hvordan det skal gå har altid sneget sig med i bagagen. Heldigvis endte dagen i går med at være en god tur, selvom det godt nok så meget sort ud til at starte med 😉

Efter en 4 timer i parken var vi ved at være godt brugte og vendte bilen mod hjemegnen igen. Silas sov ca. 20 min. på hjemturen, og turen endte endnu engang med, at han var meget vred. Vreden forsvandt dog som dug fra solen, da vi kom hjem og fjernsynet blev tændt med Ramasjang, hvorefter han faldt fuldstændig til ro i sofaen. For ham er der ingen tvivl om, at ude er godt, men hjemme er bedst!2014-07-28 17.50.00Silas bad selv om at komme i seng til normaltid, men efter 1 time, hvor han endnu ikke sov, fik han lov til at komme op igen. Og det endte med, at vi havde den mest hyggelige aften med hulebyggeri, madpakkespisning, putning på sofaen og stille og rolig leg. Han endte med først at sove omkring kl. 22.30, og vi blev bekræftet i, at det nok er meget godt, at han ikke sover middagssøvn længere!

Tagget , ,

En tanke om “Jesperhus Blomsterpark

  1. […] land og rige rundt for at opleve noget – men nej. Èn af de første dage kørte vi en tur i Jesperhus Blomsterpark sammen med mine forældre. Det blev dog ikke den succes, som vi havde drømt om, da Silas i denne […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.