Juleferien anno 2016

Først og fremmest Rigtig Godt Nytår til jer alle!

Så fik vi taget hul på det nye år. Det er altid lidt underligt, når vi igen står og siger goddag til et nyt år. Et helt frisk lærred, som man måske har en gisning om, hvad kommer til at indeholde, men som man i bund og grund alligevel ikke ved en pind om. Det eneste, der er sikkert her i livet, er, at ingenting er sikkert! Det eneste man kan håbe på, er, at det kommende år vil være godt mod én og bringe en masse fantastiske oplevelser med sig. Men helt sikkert er, at 2017 kommer til at byde på opstart på arbejde igen, Veras opstart i vuggestue, Valde skal starte i børnehave og Silas i skole og SFO, så lidt ændringer kommer året til at bringe med sig.

Men et nyt år betyder også, at en skøn juleferie er nået sin afslutning. En juleferie der hos os har budt på sygdom hos Henrik, jul (surprise!), julefrokoster, min 30 års fødselsdag, nytårsaften og en del tøffetid.

Juleaften blev som tidligere skrevet fejret hos mine forældre. Den var hyggelig men var, som sådan én nu er, når man har små børn, også lidt kaotisk. Vi kan vist godt se i øjnene, at det ikke just er for børnenes skyld, at juleaften først bliver fejret om aftenen, da ventetiden er lang og trætheden kommer snigende om aftenen. Men det gik, faktisk også bedre, end jeg måske havde forventet, og børnene og vi selv fik nogle gode gaver.

1.juledag står altid på afslapning herhjemme. Jeg er glad for, at vi ikke har aftaler på denne dag, så børnene kan få lov til at daske rundt i nattøj hele dagen og kigge på deres gaver. Normalt er det også en rimelig afslappende dag for os, men ikke helt i år. Det var nemlig vores tur til at afholde den årlige julefrokost 2. juledag på Henriks side af familien, så dagen blev brugt til forberedelse heraf. Jeg var selv nødt til at gøre det meste, da Henrik stadig var påvirket af lungebetændelsen og mod sædvane havde jeg ikke forberedt mig i god tid, da jeg havde nok at se til med 3 unger alene i dagene op til jul. Det var derfor først 1. juledag om morgenen, det slog mig: “Gad vide om der var nogen butikker, der var åben?” Men hurra for Fakta, så indkøbene kunne blive gjort 🙂

2. juledag stod derfor i julefrokostens tegn – en rigtig hyggelig dag. 3. juledag blev brugt på afslapning og julefrokost hos mine forældre om aftenen – som altid hyggeligt, selvom børnene var ved at være en kende trætte.

4. og 5. juledag stod på tøffetid og forberedelse af julens vigtigste begivenhed. Min 30 ÅRS fødselsdag d. 30. december. Jeg var op til dagen i tvivl om, hvordan jeg skulle fejre mig selv. Jeg ville på den ene side gerne gøre lidt ekstra ud af det, men var på den anden side heller ikke oplagt til at skulle holde fest-fest, da Vera jo stadig er så lille. Derfor blev det i stedet for til et Drop-in arrangement, hvor der var mad og drikke fra kl. 12.00 til dem, der havde tid og lyst. En rigtig hyggelig og afslappende måde at gøre det på. Det meste af familien kiggede forbi samt et par stykker fra madklubben. Det er altid rart, når der er nogle, der tager sig tid til at fejre én. Gæsterne blev serviceret med pålægsblanke, ostebord samt kage, småkager og chokolade – alt sammen noget, jeg kunne forberede i god tid, så jeg skulle bruge mindst muligt tid i køkkenet, mens gæsterne var her. Jeg havde lavet meget d. 29. december og fik en hjælpende hånd af min mor om formiddagen på selve dagen. Hun endte dog med at tage Valde med hjem en tur i stedet for, da han havde travlt med at pille alt ned, som jeg satte op og så fremdeles 😉 Vi blev derfor enige om, at det ville være den største hjælp for os.

En skøn fødselsdag, som jeg ikke kunne ønske mig bedre. Og gaverne – ja de var også helt perfekte 🙂

Nytårsaften var vi egentlig inviteret ned til min søster sammen med det meste af min familie. Vi blev dog enige om, at vi i stedet ville være hjemme – bare os 5. Børnene var ved at være godt trætte, og jeg kunne ærlig talt ikke lige overskue at skulle være hjemmefra så sent med de 2 små, da især Valde ikke bare lige er til at putte andre steder end i sin egen seng. Og hvor var det et godt valg! Vi havde den mest hyggelige og afslappende aften, hvor vi sad længe over maden, hvilket især Valde nød, og fik lidt ekstra godt til ganen. Valde var ikke just begejstret for fyrværkeriet, så det var ganske fint, at han kunne puttes i hans egen seng kl. 21, hvor han sov trygt fra det hele. Vera kom i seng kl. 22 og mærkelig nok, så sov hun også fra det hele kl. 24. Silas fik hele aftenen med, selvom tiden frem til kl. 24 var lidt lang, men han holdt ud. Kl. 00.45 var vi alle i seng og sov alle til kl. 9.00 nytårsmorgen!

Så ja alt i alt har det været en helt perfekt juleferie. Drengene har trængt til ferie, og vi har stort set sovet længe hver morgen – altså minimum til kl. 7.30, hvilket er længe herhjemme! Silas har givet os en smagsprøve på, hvordan teenagerlivet bliver, da han virkelig ikke har lavet mere end højest nødvendigt, hvilket har været sjovt at se, når man tænker tilbage på, hvordan ferierne med ham plejer at være 😉

Men nu er hverdagen i gang igen – heldigvis har jeg mulighed for at aflevere sent, da begge drenge stadig sover længe om morgenen. Og hvis ikke man skulle have lov til det, når mor går hjemme, hvornår skulle man så?!!

Velkommen 2017 – jeg glæder mig til at se, hvad du bringer med dig!

Tagget , , , ,

2 tanker om “Juleferien anno 2016

  1. Stort tillykke og godt nytår! ❤️

    1. Tak i lige måde ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.