Klar til fødslen?

Som nævnt på Instagram, så var jeg i mandags ude og blive scannet en ekstra gang for at sikre, at lillebror vender og står rigtigt i bækkenet. Det er en scanning, jeg er blevet tilbudt pga. min sidste fødsel, som du kan læse meget mere om her, hvis du har lyst. En fødsel der gik langt fra, som jeg havde ønsket og håbet.

I mandags var meldingen heldigvis, at alting så godt ud, og at der ikke var noget fysisk til hinder for, at jeg skulle kunne føde vaginalt. De kunne selvfølgelig ikke give en garanti, men det havde jeg nu heller ikke forventet – der er jo ingen, der kan spå. Jeg hæftede mig bare i, at jeg har lige så stor chancen for at gennemføre en vaginal fødsel, som alle mine medkvinder i samme situation.

Jeg har op til dagen været spændt på resultatet af scanningen, da jeg på ingen måde ønsker at få endnu et kejsersnit. Omvendt kunne jeg mærke på mig selv, at der ikke skulle være megen tvivlen fra lægen, før mit mod ville begynde at forsvinde lige så stille. Heldigvis blev det slet ikke aktuelt, og som jeg sagde til Henrik søndag aften, så ville jeg også have det vildt underligt med at vide datoen for min næste søns fødselsdag, hvis der pludselig blev tale om et planlagt kejsersnit! Jeg kan på en eller anden måde godt lide tanken om, at der stadig er noget, som man ikke selv kan have kontrollen over samt forventningens glæde over, hvornår mon det bliver!

Mentalt er jeg derfor nu ved at være der, hvor jeg er klar til fødslen, selvom den tidligere oplevelse stadig sidder i mig, hvilket den nok altid vil gøre. Da jeg ventede Silas var jeg fuldt overbevidst om, at jeg ville klare fødslen til bravour, og havde faktisk ikke brugt lang tid på at tænke på, at fødslen kunne ende med et akut kejsersnit. Nu er jeg klar over, at det absolut ikke er nogen selvfølge, og er derfor nok også mere mentalt klar til, hvis det endnu engang skulle ende med kejsersnit.

Længden på min første fødslen har også fyldt en del, da jeg nærmest ikke har kunne rumme tanken om at skulle være 3 dage om det endnu engang. Jeg er dog fra min jordmoders side orienteret om, at de ikke vil lade gå lige så lang tid denne gang, hvis de kan se, at det samme mønster gentager sig endnu engang. Og det giver mig da en hel del ro!

Derudover er jeg rigtig ærgerlig over, at jeg bliver låst meget fast til sengen på fødestuen under hele fødslen, da de hele tiden skal have en måler på, grundet en minimal risiko for, at mit ar efter kejsersnittet vil springe op. Det betyder, at jeg ikke kan bevæge mig rundt, at jeg ikke kan komme i vand og ikke mindst, at jeg skal møde op på fødegangen med det samme, når jeg mærker den første ve. Det sidste var en indskudt sætning, jeg fik til scanningen i mandags, og jeg er faktisk ret forundret over, at jeg ikke har fået dét at vide tidligere! Ideen om at være herhjemme til veerne er godt i gang er derfor også fuldstændig skudt i jorden!

Det bliver derfor også langtfra en drømmefødsel for mig denne gang, men omvendt vil jeg jo til enhver tid gøre, hvad lægerne/jordmødrene de siger, da det heller ikke er en ting, som jeg har lyst til at gamble med. Jeg skal bare have min søn i armene i god behold, og så må jeg ellers skyde en hvid pil efter nogle af mine drømme om den perfekte fødsel!

Jeg tror derfor, jeg er så mentalt klar, som jeg kan blive. Praktisk klar? Not so much!

Tagget , ,

2 tanker om “Klar til fødslen?

  1. Dejligt du får “lov” at prøve naturligt.. Det samme gør jeg jo denne gang 😀 Men jeg har ikke fået og vide jeg skal komme så snart første ve kommer.. Det er da mærkeligt egentlig..

    1. Ja det er vildt dejligt, at der ikke skulle være noget til hinder for en naturlig fødsel. Så må vi bare krydse fingre for, at vi har heldet med os begge to denne gang 🙂 Jeg blev faktisk også lidt overrasket over beskeden om, at jeg skulle komme allerede ved den første ve. For det første fordi det nærmest lige blev indskudt i en sætning, og fordi jeg egentlig synes, at jeg har haft en lang og god snak med min jordmoder, uden at det er blevet nævnt. Og jeg er stadig lidt ærgerlig over det, da jeg bare gerne ville være hjemme, til der er godt gang i det hele! Men jeg må nok bare erkende, at jeg ikke selv har så meget at bestemme under fødslen og i stedet bare være glad for at få endnu en chance for en naturlig fødsel.

      Men ja det er da også mærkeligt, at du ikke har fået noget at vide, for man skulle jo umiddelbart tro, at det var det samme for os begge. Måske du lige skulle høre din jordmoder? Det kan jo også være, at anbefalingerne er forskellige fra fødegang til fødegang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.