Lidt for fyldt op?

I dag er det min tur til at holde barsels-fri, og det har jeg set frem til. Jeg føler mig hængt op for tiden – måske faktisk også lidt mere end godt er! Jeg føler mig indimellem træt helt ind i knoglerne og tager mig i at længes efter, at børnene er lagt i seng om aftenen, og sådan skulle det jo faktisk helst ikke være! Er det hårdt at komme i gang med at arbejde igen? er et spørgsmål jeg får ofte. Tjaa…. Selvfølgelig er det hårdt at skulle presse et arbejdsliv ind i en hverdag igen – det er jo i princippet naturligt nok, men omvendt så har det også været rigtig skønt at komme i gang igen. Nå jeg så alligevel trækker lidt på det, så har det egentlig ikke så meget med dét at komme i gang efter barsel – og så måske alligevel? Det har været hårdt at skulle sætte sig ind i så mange menneskers liv og historier. Det har været hårdt at skulle prioritere, hvad der er vigtigst på en sagsstamme, hvor du endnu ikke har set/talt med alle. Og det har været hårdt ikke at kunne lave det arbejde, som vi rigtig gerne vil pga. de manglende ressourcer på området, og i disse dage kan jeg vist lige så godt indrømme, at jeg har tabt pusten en smule, da jeg jo godt ved med min sunde fornuft, at det er ét af de arbejdsvilkår vi har, ligesom så mange andre offentlig ansatte. 

Men jeg har ikke tabt pusten på den måde, at jeg ikke kan overskue det, men indimellem rammer følelsen af håbløshed, når man føler, at man klarer den ene opgave efter den anden, uden at der er udsigt til, at bunken af opgaver bliver mindre, og sådan må vi desværre bare sige, at arbejdet som socialrådgiver er! Der opstår hele tiden nye udfordringer og ændringer – på godt og ondt – som vi i bedste vis skal forsøge at navigere i, løse samt brandslukke der, hvor det er nødvendigt. Jeg håber, at der engang ikke er arbejde til os længere, men jeg tror det ærlig talt ikke. Men tankegangen er da skøn ikk?

Men i dag holder jeg fri. Gik egentlig hjem i går med tanke om, at jeg måske skulle skippe fridagen og i stedet tage et ekstra ryk på jobbet, men nej – det er heller ikke løsningen! Så nu sidder jeg her helt alene hjemme, radioen spiller i baggrunden, jeg har skænket mig en kop kaffe og tager tilløb til at gå i gang med alle de ting, der trænger til at blive ordnet herhjemme, inden børnene igen skal hentes fra institution/skole. Det der jo reelt set er formålet med denne dag – få klaret mest muligt kedeligt praktisk, så der er mere tid til familiehygge i weekenden! Og heldigvis er jeg indrettet på den måde, at jeg sagtens kan slappe af, mens jeg laver lidt kedelige hverdagsgøremål.

Men først har jeg tilladt mig selv at sidde og nyde roen og nyde, at jeg for første gang er alene hjemme siden Veras fødsel! Det er nu også en ret okay følelse at vide, at de næste 3½ time er mine, og det giver mig mulighed for lige at få det pusterum fra arbejdslivet og morlivet, som jeg nok har trængt til i den sidste uges tid. Få batterierne ladet op til en skøn weekend og til igen at tage fat på jobbet mandag morgen.

Håber I alle får en skøn weekend ♥

Tagget , ,

2 tanker om “Lidt for fyldt op?

  1. Lyder skønt; håber du får pustet ud og får en dejlig weekend (:

    – A

    1. Tak søde Anne ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.