Lidt om (børne)eksem, Duolac og en giveaway

Herhjemme er Silas den uheldige vinder af børneeksem. Heldigvis er han ikke voldsomt angrebet og om sommeren, ser vi slet ikke noget til eksemet. Lige så snart det kolde vejr begynder at vende tilbage, så kommer de tørre plamager og den ru hud ligeledes tilbage. Det er primært håndleddene, benene og indimellem ansigtet, som Silas er ramt i.

Indtil nu har vi brugt creme til at holde eksemet nede, kombineret med brug af Locoid, når huden har været meget tør og været på kanten til at sprække. Jeg har dog altid holdt meget igen med dette, da jeg generelt ikke synes godt om for megen brug af binyrebarkhormon. Indtil nu, har det ikke været noget problem at få lov til at smøre Silas ind i creme, men det har ændret sig en smule, og han kan indimellem give udtryk for, at det sviger, når cremen bliver smurt på. Han kan blive helt ulykkelig over at skulle smøres ind, og fødder, hænder og ansigt er totalt no-go!! Og det er altså ikke altid så nemt at forklare en 3-årig, at det er for hans eget bedste.
Derfor blev jeg ret begejstret, da der tikkede et tilbud ind i mailboksen, hvor der blev spurgt til, om vi kunne tænke os at forsøge os med Duolac, som er naturlige mælkesyrebakterier, som smager af vanilje og kan drysses på morgenmaden (helst en kold morgenmad!).

Mælkesyrebakterien hjælper huden med at komme i bedre balance og klø mindre, og hvordan hænger det nu sammen? 70 % af vores immunforsvar sidder i vores mave- og tarmsystem, og de gode bakterier (som mælkesyrebakterier) er med til at bestemme, hvordan vores hud- og immunforsvar har det, hvorfor det er vigtigt, at tarmsystemet har så mange gode bakterier som muligt. Mælkesyrebakterierne er med til at velafbalancere immunforsvaret, således at det har den nødvendige “viden” for at holde de skadelige bakterier og virus væk og skelne mellem hvilke bakterier, der er skadelige og ikke skadelige.

Duolac børneeksemOg et godt immunforsvar er jo ikke kun godt for eksem, men også forkølelse, influenza mv. Så jeg var helt sikker med på, at vi skulle teste produktet. Vi har modtaget 2 forskellige produkter. Duolac Derma+ Plus, som er et produkt, der bidrager til at bibeholde normal hud. Derudover har vi modtaget Duolac Daglig+Vitalitet, der bidrager til immunforsvarets normale funktion samt til at mindske træthed og udmattelse. (Du kan læse mere om produkterne ved at følge linkene)

Vi har nu brugt produkterne i små 3 uger. Silas har hver morgen (næsten) fået drysset Duolac Derma+ Plus på sin havregryn. Årsagen til, at det er næsten hver dag er, at der har været dage her hen over julen, hvor han ikke har ville have havregryn. Jeg har forsøgt i stedet at blande pulveret op i lidt mælk, men det vil drengen altså ikke drikke 😉
Derudover har Henrik fået både Duolac Derma+ Plus samt spist Duolac+Vitalitet (tabletter), da han også døjer en del med eksem her om vinteren.

Og det er tydeligt, at der har været en effekt hos dem begge! Jeg ville gerne have vist før-og-efter billeder af Silas, men hans eksem har ikke været så udpræget denne vinter – temmelig sikkert pga. det milde vejr. Han har derfor ikke haft synlige plamager (i hvert fald ikke synlige for kameraet), men hans hud har føltes meget tør og ru. Allerede efter en god uges tid med Duolac var det tydeligt at mærke, at huden ikke længere var så ru og tør, men jeg skal også være ærlig at sige, at det endnu ikke er helt væk, og det har faktisk også taget lidt til igen her mens vejret er blevet lidt køligere. Jeg forholder mig dog til, at der stadig ikke er kommet nogle synlige røde plamager, hvor huden er tæt på at sprække, som Silas ellers normalt har på denne årstid. Der udover virker det ikke til, at Silas rigtig er mærket af eksemet, da jeg har lagt mærke til, at han ikke længere klør sig så meget. I forhold til Silas er min vurdering derfor, at det har haft en positiv effekt, således at jeg nu kan nøjes med at smøre ham i en let creme i stedet for de fede creme, som kan klistre i lang tid. Det er i hvert fald i sig selv en fordel herhjemme!

2014-12-09 17.57.33

Hos Henrik ses en forbedring på kroppen. Tidligere kløede han sig også rigtig meget. Så meget at jeg indimellem har jaget ham ud og smøre creme på om natten, fordi jeg var ved at være godt træt af at høre på, at han kløede sig hele tiden! Derfor har han selvfølgelig også fået en del klø-kradse-mærker på huden, og på før-billedet er det endda i mild form. Efter at han er startet med Duolac er dette bedret væsentligt, hvilket tydeligt ses på billedet. Her er der ikke længere nogen kradsemærker og det er altså igen efter knap 3 ugers brug.

2015-01-06 21.42.56

Alt i alt er vi derfor herhjemme enige om, at det er nogle gode produkter, som har haft en god effekt, og så er jeg ret vild med, at mælkesyrebakterierne er et 100 % naturligt middel. Det er selvfølgelig altid svært at vide,  hvorvidt produktet reelt har haft en positiv effekt, da det jo er svært at vide, hvordan Silas og Henriks hud havde set ud, hvis ikke de havde indtaget produkterne. Jeg kan kun forholde mig til, hvordan deres hud plejer at se ud på denne årstid – og der ses helt sikkert en forbedring! Om produkterne også har haft effekt ift. at holde influenza og forkølelse fra huse er jo ligeledes meget svært at vide, men ingen af dem har været syge i perioden.

Men nu til Giveawayen! Der er nemlig én af jer læsere, som har mulighed for at prøve de samme produkter, som vi har testet. Så døjer du selv med huden eller kender én, der gør, har du nu mulighed for at vinde 2xDuolac Derma Plus samt 2xDuolac+Vitalitet – ca. 60 dages forbrug og til en samlet værdi af knap 700 kr.

Alt du skal gøre for at deltage er at smide en kommentar her til indlægget og skrive, hvem der skal prøve produkterne hjemme hos jer.

Vinderen vil blive trukket d. 25. januar kl. 20.00.
Jeg har modtaget produkterne i forbindelse med testen, men ord, holdninger, erfaringer mv. i det skrevne er 100 % mine egne
Tagget , , , , , ,

8 tanker om “Lidt om (børne)eksem, Duolac og en giveaway

 1. Har eksem på bryst og hals, som også er ved at drive mig til vanvid om natten.. og min forfængelighed lider også lidt

 2. Jeg ville meget gerne afprøve dem selv, og så skulle vores datter også prøve 🙂 Vi har begge to meget sart hud, og døjer af og til med meget kløende hud.

  Kh Rikke

 3. Min kære mand som hver vinter har store problemer med eksem på hænder, som revner og giver sår der ikke er til at få til at hele op

 4. Uhh, det ville være skønt at få lov til at afprøve til min lille dreng.. Han lider så frygteligt af eksem med tørre plamager og små røde pletter – specielt i vinterhalvåret og vil så nødigt smøre ham med alt for meget creme da vi, som allergikere, er så påpasselige med hvilke produkter vi bruger – så jeg krydser fingre:-)

 5. Det skal min søn – og min mand.
  Han har på benene og min søn omkring munden. Det kan holdes nede ved brug af fugtighedscreme, men sutten er en træls ven i denne situation, men han er slet ikke klar til at sige farvel til den endnu

 6. Min datter og jeg døjer også med huden. Claudia har altid haft en sart hud, og da hun var baby var vi ved hudlæge flere gange. Vi har brugt mælkesyre bakterier herhjemme siden claudia var 1 år og Isabella 4 md. men pga de døjede med deres maver.
  Så kunne virkelig godt tænke mig at se om det kunne virke på vores sarte hud

 7. Jeg vil gerne afprøve cremen på mine to mindste børn da de har astmaeksem

 8. Jeg vil gerne prøve det selv 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.