Lidt om dagen i dag, mødregruppe og veninder

I dag har jeg ikke de vilde planer, og det er egentlig meget rart ovenpå en uge med hæsblæsende tempo med forberedelser, fest og oprydning. I går stod den på venindehygge i form af en shoppetur, og selvom jeg ikke skulle have noget hjemmefra – ja så endte jeg alligevel med en barnevogn proppet til bristepunktet! Men hyggeligt var det – og noget, som jeg gerne vil have meget mere af!! Desværre synes jeg, at der er alt for lidt venindehygge i min hverdag. Hvis ikke det var fordi, at jeg havde madklubben, hvor vi mødes ca. hver 3. uge – ja så var det nok ikke meget, jeg så til dem i løbet af året. Men det er jo kun nogle af mine veninder – de andre ville jeg også gerne se meget mere, så det var måske noget, som jeg skulle arbejde lidt med her i barslen.

Og apropos veninder, så består den eneste plan i dag af, at jeg skal op til min jordmoder mhp. etablering af mødregruppe. Det er altid lidt spændende at se, hvem der møder op, og jeg håber at det kan give lidt nyt blod i årene ift. venindekredsen. Ikke at jeg ikke er glade for dem, jeg har (det er jeg veninder!!!), men det er alligevel altid godt at udvide sin omgangskreds lidt – og især med nogen, som er nøjagtig på samme stadie i livet, som en selv. Det er jo i bund og grund nok noget af det, der er medvirkende til, at man ikke ser alle så meget, som man kunne ønske sig. Indimellem er man jo bare på vidt forskellige stadier af livet, og prioriteterne ligeså. Heldigvis oplever jeg ikke, at det på nogen måde ødelægger venskaberne, men at man mere i en periode ikke ser hinanden så meget for senere at genoptage kontakten igen. Er jeg den eneste, der oplever det?

En dag læste jeg hos den søde Nadja, at hun havde en veninde, som hun udveksler julegave med. Der er ingen regler ift. indholdet af gaven, men det skal være en gave, der kommer fra hjertet. Og her er det så, at jeg synes, at Nadja gav en helt genial gave!! Hun satte sig nemlig ned og fastsatte én dato i alle årets måneder, hvor hun og veninden skulle mødes. Mødet kan være alt fra en koncertoplevelse eller en hurtig kop kaffe hos hinanden, da indholdet ikke var det væsentligste. Det vigtigste var, at de fik set hinanden. Jeg syntes simpelthen, at det var så fantastisk en gave, som jeg absolut ikke ville have noget imod at modtage (og nej det er da slet ikke en opfordring 😉 ) En gave som giver mange gode stunder, uden at det i princippet behøver at koste noget. Og i princippet behøver det jo slet ikke være pakket ind som en gave – man kan jo også bare vælge sammen at fastsætte nogle datoer, hvor man skal mødes. Det er faktisk lidt det, som vi har gjort i min madklub. Før madklubben sås vi alt for sjældent, fordi den ene dag bare tager den anden. Efter at vi etablerede madklubben er det blevet et fast holdpunkt, som jeg tror mange af os prioriterer højt. Det giver et frisk pusterum i hverdagen, hvor vi bare får lov til at tage en tur tilbage til gymnasietiden eller snakke om alle de ting, der pt. rører sig i vores liv. Og af erfaring kan det helt klart anbefales at være ude i rigtig god tid med fastsættelse af dato, da det ellers kan være noget af et puslespil at finde en dag, hvor vi alle kan – især når man er 6 mennesker 😉

Det kan for øvrigt godt anbefales, at I slår en smut forbi Nadjas fine blog. Jeg har mødt Nadja en enkelt gang – og hun var altså ligeså sød i virkeligheden, som hun virker til at være, når man læser hendes blog 🙂

Da jeg satte mig ned ved computeren for at skrive, ville jeg egentlig bare lige have lavet et kort indlæg omkring mine planer i dag. Og ja det udviklede sig vist en smule og kom i stedet til at handle om de der veninder. Det er det, jeg elsker ved at blogge! Det er fedt at opleve, at indlæggene indimellem (eller faktisk ofte) bare starter med en idé, og derefter selv udvikler sig i takt med, at man begynder at skrive. Det giver virkelig en unik mulighed for at få tømt hovedet lidt for nogle tanker – og det har vi vel alle brug for engang imellem?

Tagget , , ,

2 tanker om “Lidt om dagen i dag, mødregruppe og veninder

 1. Du er SÅ sød – tak!!! Og i lige måde – jeg syntes også, du var supersød, da vi mødtes 😀

  Ja, dagene tager bare hinanden, og jeg synes også, det er helt genialt med jeres madklub. Hvordan foregår det rent praktisk på dagen op til – er det til at nå at få lavet mad til 6 mennesker inkl. børnepasning osv.?

  Er enig i, at det bare er dejligt at få tømt hovedet for tanker indimellem – og det er noget af det smukke og finurlige ved at skrive; at tankerne pludselig “kommer ud igennem fingrene” og bliver til ord, nærmest af sig selv 😉

  1. Tak for det 🙂

   Ift. madklub foregår det praktisk sådan, at vi skiftes til at holde det, og den der er vært laver mad og betaler gildet. Derefter er det op til den enkelte selv at bestemme, hvad der serveres, og vi er lige begejstret uanset om det bliver pitabrød eller oksemørbrad (det har vi vist stadig til gode 😉 ) Eneste krav er, at der skal serveres dessert – deraf vores hashtagget #huskdessert.
   Jeg synes egentlig, at det hænger fint sammen med arbejde og familie – har man knap så meget tid, må man jo sammensætte menuen efter det. Jeg sørger altid for at forberede mest muligt i forvejen, så det er dejligt nemt at gå til, når jeg kommer hjem. Og skulle man en enkelt gang komme lidt bagefter, så er vi altid gode til at hjælpe hos hinanden 🙂

   Men det er selvfølgelig altid mest afslappende, når det er hos de andre – men hvis man vil nyde, så må man jo også yde indimellem 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.